Årets sista dag

Idag är år 2011 sista dag. Jag antar att det är en dag man skall sammanfatta året som gått, så det tänker jag göra.

Förra årets sista dag fick jag frågan om hur jag trodde det kommande året skulle bli. Mitt svar blev "Livsomvändande och Livsavgörande". Jag var helt övertygad om att 2011 skulle innehålla händelser som kanske inte skulle förändra mitt liv, men som skulle skulle avgöra vilken riktning det skulle ta.

Jag kunde inte haft mer rätt!

Strax efter 2011 hade startat tog jag tag i mig själv och sa upp mig ifrån McDonalds. Det var ett av de bästa beslut jag tagit idag och ett jag inte tvivlat på en enda gång sedan jag lämnade deras dörrar bakom mig. Jag kände att livet var för kort för att känna ångest varje gång man gick till jobbet.

Men faktumet kvarstod dock att jag nu inte hade något sommarjobb. Så det blev att söka och få jobb på hemtjänsten, någonting som jag är övertygad måste ha varit förutbestämt. Under sommaren lärde jag mig så otroligt mycket och fick lära känna så underbara människor !

På sommaren hände också fler grejer. Jag blev kär. Detta är någonting som händer mig väldigt sällan,det är därför jag tar upp det i min sammanfattning. Jag tar också upp det eftersom att det under samma år tog slut! Men på gott och ont har det varit en livsförändrande upplevelse och förtjänar att nämnas !

Jag har under 2011 fått lägenhet och flyttat till Göteborg och även sagt upp samma lägenhet och flyttat tillbaka hem, då jag inte kom in på skolan. Jag har även vridit om mitt liv och fått lägenhet i Karlstad dit jag flyttar nu i Januari.

Så om man tar en överblick på mitt år, vart jag stod förra nyår och vart jag står nu så måste jag säga att jag hade rätt. Detta år har varit fullt av glädje, sorg, stora beslut och upplevelser som hjälper till att skapa en människa, bit för bit.

Så om jag får frågan hur nästa år kommer bli, vad kommer jag svara då ?

Spännande, Nytt och fortfarande livsomvändande !

kort sammanfattning av December

Idag blåser det ute. Det har jag i alla fall märkt ! Känns som om huset ska blåsa sönder men som tur är bor vi i likadant hus som tredje grisen i sagan "De tre små grisarna". Ni vet den när varjen kommer och blåser sönder alla hus? Vi bor alltså i ett tegelhus, som det lär behöva blåsa mycket för att blåsa sönder!

Idag håller jag då på med packning inför den kommande flytten. Det är inte långt kvar nu och då det är endel planerat på dagarna emellan nu och flytten så blir det att börja tidigt.

Den 5 Januari går flyttlass 1 innehållande säng, soffa, bort etc. Även alla prylar som är nedpackade i lådor ! Kommer bli en tuff dag med mycket bärande! Flyttlass 2 går lite senare i Januari då skolan inte börjar försen vecka 4 (Misstänker den 23 Januari). Då blir det flytta upp kläder och andra saker som jag använder ganska ständigt ! Känns ju väldigt onödigt att bo där uppe i nästan en månad, utan att känna en själ och inte göra någonting!

Det var ju ett tag sedan jag skrev så får väl försöka uppdatera er lite om vad som hänt.

Min födelsedag var toppen! Blev en helhärlig kväll då man kom hem runt 6 på morgonen och sedan var det bara att vänta på tårta på sängen som kom runt 11, men som jag alltid gör vaknar jag innan.

Blev en ganska lugn dag fram till det att min mor meddelade att vi skulle in och äta i Uddevalla, bara jag, hon och hennes man. Jomen visst tänkte jag, Det låter väl mysigt ! Oj vad jag blev blåst!

Väl inne i Uddevalla står halva släkten och väntar så det blir minisläktkalas! Någonting jag verkligen inte var i form till !

Julafton närmade sig sedan med stora steg och den spenderades hemma tillsammans med goda familjevänner och massor med mat och godis ! Även paketleken inkluderades förstås!

Nu kommer vi dock närmare och närmare nyår och jag har fortfarande ingen aning om vad man ska hitta på! Det löser sig nog ! Annars får man väl sätta sig med en flaska skumpa och fira någonstans i sin ensamhet !


Smörgåstårta

Nyvaken. Klet i hela ögonen. Gosar under det varma täcket och känner för att ligga kvar bara lite till. Kissenödig!

Går dagen var supermysig ! Jag och Helena åkte till torp och köpte saker till vår smörgåstårta som vi hade fått för oss att vi skulle göra. Efter många om och men, divideringar i affären om vad man ska ha på, så kom vi i alla fall tillslut därifrån. Vi åkte hem till H och började och aldrig hade jag kunnat gissa att det var så kladdigt att göra smörgåstårta! Ändå blev det otroligt snygg och idag skall den avslutas och ätas upp !

För idag är det kalasdags ! Det blir en dag i full fart då jag snart ska stiga upp ur min varma säng. (inte gjort det än, trots nöden!). Sedan blir det full fart då helena kommer ut vid halv 12, 12. Då skall vi åka och handla lite till och börja pyssla. Mycket gjordes redan igår men man får ändå räkna med gott om tid om man har med Helena att göra! Haha


Att klippa navelsträngen... igen

Då fick man besked idag. Inte riktigt som jag hade tänkt mig men ändå godtagbart. Jag håller fast vid mitt nya motto; Acceptera det du inte kan förändra, gör det bästa av det.

Fick en lägenhet idag. En lägenhet i studentkorridor i Karlstad på 26 m2. Den har ett sovloft och ett "Vardagsrum", egen toalett och dusch men jag får dela kök med andra.
Samtidigt som jag väldigt gärna ville ha en lägenhet med eget kök så måste jag tänka att jag faktiskt har fått en lägenhet på så kort varsel. Jag har egen toalett och dusch vilket är en stor fördel och även 26 m2 med loft är inte så dåligt ! Enligt tidigare kontakt med en av de tidigare hyresgästerna som bott i en sådan lägenhet har det gått jättebra. Jag försöker också se boende i korridor som en möjlighet att kanske lära känna lite nya människor, beroende på hur mottagliga de är för att lära känna andra. Förhoppningsvis är jag inte den enda nyinflyttade och då är de nya lika kontaktsugna som jag är.

Jag tror att detta kan vara en bra alternativ medans man söker efter någonting mer permanent, och samtidigt som man är smått besviken så får man vara glad att man faktiskt fått någonstans att bo och att det inte är som att krypa in i ett litet råtthål! Man får vara glad ändå!

Så nu är det egentligen officiellt; Jag har kommit in på Karlstads universitet, fått en lägenhet där uppe from 1 Januari och ska flytta dit. Min iställning till det hela förändras dag för dag, ena dagen är jag helt överlycklig och övertygad om att det kommer att bli hur bra som helst medans jag andra dagar bara känner för att dra täcket över huvudet och skita i det hela. Men med tanke på allt som hänt så är kanske inte det så konstigt. Men jag gör verkligen mitt bästa för att se det från det bra hållet och tror någonstans att när jag väl kommer upp dit så kommer allt kännas bra. Jag tror bara att jag måste sparka till mig själv i rumpan och säga "Ryck upp dig, Helena! Det är klart att det kommer bli bra!"

Faktum kvarstår att det kommer bli jobbigt ett tag att lämna jobbet på teatern, någonting jag tycker är så roligt att göra. Jag kommer inte få träffa mina underbara vänner här nere lika ofta, vänner med så hög kvalitet som jag vet att vissa människor går en livstid utan att få känna. Jag vet att jag inte kommer kunna komma hem och träffa min familj lika ofta som om jag hade bott i Göteborg.
Men jag vet också att jag kommer att söka nya extra jobb uppe i Karlstad och förhoppningsvis blir det hälften så bra som på teatern. Jag vet att jag kommer träffa nya vänner och även om de kanske inte håller samma standard och innehar samma trygghet som jag har i mina vänner här så vet jag att de kommer vara trevliga och roliga de också. Jag vet att min familj kommer att vara kvar här och att de ändå kommer göra allt för att hjälpa och stötta mig i tider av nöd och jag vet att jag kommer att kunna ringa dem och prata med dem hur ofta jag vill.
Men det är faktiskt dags att klippa navelsträngen igen, som så sakteliga har börjat växa tillbaka sedan jag flyttade tillbaka ifrån Skövde. Jag vet att det är hög tid att börja blicka framåt och försöka ta sig någonstans här i livet istället för att bara gå och vänta på att det ska komma någon som tar med mig dit. Så jag går in i detta projekt med huvudet högt och inställningen om att det visst kommer att bli bra! Jag är smått livrädd eftersom man nu har brutit sig helt utanför sin trygghetscirkel, och nu när man är 5 år äldre än sist man gjorde det, så är man tyvärr lite försiktigare. Man är lite räddare och man är lite mer nervös.

Men Helena, Det kommer att gå bra! Det kommer att gå bra, och vet ni hur jag vet det?

Vad som än händer så har jag världens bästa familj och världens bästa vänner som kommer att hjälpa mig ur alla svårigheter jag kommer att stöta på!

KRAM på alla!

Sista natten i lägenheten

Då var sista natten i lägenheten över ! Har väl sovit sådär, eftersom sängen inte är den mest behagliga, men annars har det gått bra. Ska strax gå upp och äta lite frukost innan jag börjar packa ner alla de ägodelar som jag tog med mig i flyttlådorna igen. Men mina små prylar behöver inte vara oroliga! Jag lär packa upp er igen i början på Januari någon gång !

Har sökt lägenheter i Karlstad nu i flera dagar och fått visningserbjudande på väldigt många ! Min logik säger att jag BORDE få kontrakt på någon av dem !

Fyller också 20 på Söndag. Vad nu det skulle vara bra för. Allt bli bara väldigt mycket dyrare!

Har planerat att kalasa lite på lördag redan med mina kära vänner och hoppas att det kommer bli kul. Sett fram emot det väldigt länge så hoppas verkligen att det ska bli roligt, även om jag just nu inte känner mig på något speciellt partyhumör. Hoppas det ändrar sig snart ! :)

Idag blir det alltså flyttpacka och flyttstäda, åka till jobbet och jobba ett par timmar och sedan tillbaka hit och möta upp mamma för att flytta hem till Uddevalla igen! Men denna gången vet jag att det bara blir en mellanlandning!


Att kasta sig ut i det ovissa!

Då var det gjort. Jag kastade mig ur i ovissheten och tackade nej till lägenhetern i väntan på att kanske få någonting bättre! Förhoppningsvis går det bra!

Idag blir det städa på rummet, packa ner det nödvändigaste och bege sig ner till Göteborg igen. Ska börja packa ner så mycket jag kan i lådor och så att det på torsdag går snabbt att flytta ur. Löste sig väldigt bra med lägenheten där nere och jag får tillbaka på hyran för de dagar som jag har kvar i December och det löste sig även så jag får lämna in nycklarna på kvällen då jag flyttar ur. Kommer nog att bli bra!

Jag har vänt väldigt drastiskt i mitt tänkade. Från att jag blev lite småledsen när jag fick reda på att jag inte kom in i Göteborg till att jag nu är supertaggad för Karlstad. Självklart kommer det fortfarande bli jobbigt att lämna alla mina vänner här i Uddevalla. Kommer sakna dem som aldrig förr och kommer bli jobbigt att inte kunna umgås så som man gjort nu sista året, men jag kommer ju faktiskt kunna åka hem och hälsa på ganska ofta och de kommer ju absolut kunna komma och hälsa på mig! Ser verkligen fram emot det nu !

Ser fram emot att börja skolan igen, allt jag kommer få lära mig. Alla nya människor jag kommer få träffa och att få sitt eget boende där jag får rå om mig själv och ha ansvar för mitt eget liv. Hoppas jag kommer att kunna vänja mig lika fort som jag gjorde i Skövde med Vuxenlivet!

Spännande och skrämmande på samma gång att kasta sig ut i någonting ovisst, men jag tror att jag kommer klara det galant!


lägenhetsångest !

Efter en trevlig helg med julfirande hos min far med alla syskon och syskonbarn och sedan en trevlig dag hemma hos mamma med julbak och mys är det nu måndag igen och beslutsångesten är på hög nivå!

Som ni alla nog redan vet har mina planer ändrats drastiskt och det är dags att flytta till Karlstad! Jag håller därför på att söka lägenheter där och problemet ligger alltså i hur kräsen man kan vara. Har idag fått erbjudande på lägenheter som jag kan tänka mig att bo i men inte skulle välja om jag fick valmöjligheten. Kruxet är då att jag har sökt ett par andra lägenheter som jag hellre skulle bo i, men inte vet om jag får. Jag vet i och för sig inte om jag får dessa heller.

Tackar jag då ja till dessa lägenheter och sedan skulle erbjudas kontrakt och då tackar nej, så blir jag av med bostadsgarantin, någonting jag inte har tid med just nu.

Mina alternativ är då:

Alternativ 1: Jag tackar ja till dessa lägenheter och får kanske erbjudande om kontrakt. Jag blir då tvungen att ta detta kontrakt om jag skall vara med i bostadsgarantin. Då finns risken att jag hade kunnat få erbjudande om en lägenhet som jag mycket hellre hade velat bo i, men jag har i alla fall någonstans att bo.

Alternativ 2: Jag tackar nej till dessa lägenheter och Hoppas på erbjudande om de jag hellre vill bo i. Risken finns då att jag inte får dessa lägenheter och istället står utan lägenhet och får ta det som finns kvar. JAg kommer förmodligen att få ett boende ändå, men risken finns att det kan bli ännu sämre än det jag från början tackade nej till.

Mitt jobb idag är då att fundera ut hur stora riskerna är och om jag är villig att ta dem. Det är inget lätt jobb. Hjälp mig, hur hade du tänkt?

Barnsligt pysslig och vuxet ansvarsfull !

Då var denna dag snart slut ! Eller rättare sagt, jag tänker avsluta denna dag ganska tidigt så man är alldeles utvilad imorgon och kan fira jul med sin härliga familj på pappas sida! Jag vet att den 10 december är ganska långt ifrån den "riktiga" julafton, men så blir det när det blir halvsyskon och plastsyskon och barn och barnbarn och syskonbarn och allt vad nu världen kan hitta på. Man får helt enkelt finna ett datum som passar alla! Iår råkade den dagen infalla den 10 December.

För mig är inte det så himla märkligt för jag tycker inte att själva julafton är fröjden med jul, utan tiden innan! Alla förberedelser med pyssel och paket, allt julgodis och julpynt! Känslan av att hitta den absolut perfekta julklappen till någon och sedan vara tvungen att vänta ända till Julafton för att få se reaktionen! Allt pynt i städerna och julmusik som spelas lite här och var. Det är DET som är fröjden med jul enligt mig.

Därför tycker jag det går alldeles utmärkt att fira jul innan julafton och framförallt innan min födelsedag ! För en gångs skull får jag fylla år både innan och efter jul !

Dagen har alltså bestått av endel pyssel. Ganska lätt pyssel men ändock väldigt mysigt tidsfördriv! Jag har skrivit rim och gjort små "presentlappar", där jag fiffigt gjorde om visitkort till härliga julklappsdekorationer ! Jag känner mig lite som om jag borde ha hört hemma i "äntligen hemma" eller något liknande, Så fiffigt var det faktiskt!

Men jag har även idag varit väldigt vuxen och ringt massa vuxna samtal om lägenheter som skall sägas upp, lägenheter som skall hyras och lån som måste tas! Väldigt många beslut och väldigt många frågor som känns oerhört viktiga!

Så på ena handen har jag varit barnsligt pysslig och på den andra vuxet ansvarsfull så jag antar att jag hamnar någonstans i mitten ! Runt 20 kanske ?

Skall i alla fall nu börja se en ny serie och se om den är något att ha!


Karlstad eller ej ?

Tänk vad saker kan förändras fort. För två veckor sedan var jag helt övertygad om min framtid. Den skulle börja i Göteborg på socionomutbildningen där, lägenhet var fixad och allt var frid och fröjd. Sedan hände både det ena och det andra som ställde min tillvaro lite på sne, men även det har man accepterat och har börjat se framåt när man får antagningsbesked ett ifrån högskolorna som lyder att man inte alls kom in på Göteborgs Universitet men istället kom in på Karlstads universitet. på ett kick får man tänka om och istället för att bli ledsen att mina planer gick i kras så omfamnar jag det och försöker se det positivt; Karlstad är nog, enligt alla jag pratat med, en mysigare och bättre studentstad än Göteborg. Det går direktbussar till Trollhättan och bra tåg till Uddevalla. Skolan sammarbetar med bostadsbolag så bostadsgaranti ges, och då blir det förmodligen en studentkorridor så länge vilket inte är helt fel.

Mycket hade kunnat gå värre och man vore riktigt korkad att tacka nej till detta, så på några timmar har man gått från att vara hyresgäst i Göteborg till att säga upp den lägenheten och söka i Karlstad. På några timmar har livet tagit en helt annan vändning.

Någonstans tror jag också på något sätt på Ödet. Jag kan inte tro att saker som dessa sker av en slump utan är ganska övertygad om att jag har någonting som väntar på mig i Karlstad. Erfarenheter, nya människor och mer kunskap om livet i sig själv!

Jag är, efter ett par timmars betänketid, övertygad om att det kommer bli bra om man bara går in i det med rätt känsla, men ändå tänker jag ta ett par dagar att tänka lite extra. Återkommer när beslut är fattat.

Karlstad eller ej ?

En och annan fjäril i magen!

Då var första natten och första dagen i lägenheten avklarad! Har inte gjort så mycket idag mer än att myst och försökt ta in alla känslor! Börjar kännas lite som om jag faktiskt flyttat hit och inte bara övernattar men lär nog ta ett tag till det känns som "hemma". Ska snart leta upp busshållsplatsen också och ta bussen in till jobbet för första gången! Mycket första gånger nu på senaste! Tror jag är ganska säker på vart den ligger så hoppas att det ska gå bra! Det jag är mer nervös för är hur jag ska hitta vart jag ska gå av när det är dags att åka hem ikväll för då är det ju väldigt mörkt ute! Får hoppas att bussen är en pratande buss som säger till när det är dags! Är väldigt full av känslor nu så ska kännas bra att få komma tillbaka hit efter jobbet sedan! Då blir det nog mer på riktigt !

Fastighetsskötaren kom också och fixade mitt frysfack som var sönder när jag kom igår så förhoppningsvis kan jag i alla fall köpa någonting jag kan ta fryst! Typ glass eller pannpizza eller någonting mumsigt !

Magen pirrar och det är lite sjukt när man blir nervös över så små saker som att ta en ny buss till jobbet! Eller att man måste hålla koll på nyklarna! Inte haft nyklar sedan jag flyttade ifrån Skövde och på något sätt känns det så lätt att slarva bort dem! får lista ut ett bra ställe att lägga dem på innan jag hittat någon fin, ganska stor nykelring som jag kan sätta på!

Nej! Nu blir det göra sig i ordning för att leta sig ut i det okända !

Hej hej !

Inflyttad!

Då ligger man på sängen i lägenheten och tar in allt nytt ! Tänk att jag faktiskt bor här nu? Även om jag bor hemma också nu tills jag framförallt vet om jag får börja skolan och sedan tills skolan börjar så bor jag faktiskt här nu ! Detta är MIN egen lägenhet som jag har fixat HELT själv där jag betalar hyran HELT själv ! Just nu känns lägenheten väldigt stel och tråkig ! Sängen är en 90 säng och utöver det så finns det en stol och en fåtölj med gräsligt tyg, ett bord, en bokhylla och ett nattduksbord. Satt också kvar gardiner från förra hyresgästen vilka är gräsligt fula men jag tänker att de får sitta där tills jag vet om det är någon idé att inreda mera. För när/om jag får reda på att jag får bo kvar då ska det inredas ! Skall ta det som jag har hemma och sedan tänkte jag också ta med min egen 1.20 säng så man får lite att sova på i alla fall ! Tänkte också införskaffa lite nytt som något snyggt överkast till sängen, lite härliga kuddar och snygga gardiner ! Lite mysiga ljuslyktor och lite tavlor skall vi också kunna fixa till ! Jag funderar på att inreda i antingen mossgrönt och  lite i "Indiska" stuket eller i mörkbrunt!  Väggarna är typ gul/vita så man får väl försöka tänka på vad som passar till det och jag tror då att det bruna skulle bli görsnyggt !

Väldigt galen och urflippad känsla detta, måste jag erkänna! Det är inte stort, det är inte flott, men det är Mitt !

Flyttdagen !

Nu är allt nästan klart ! Packat ner det nödvändigaste och i princip tömt garderoben ! Har fortfarande kvar lite kläder här då jag vet att jag kommer att komma hem ganska ofta nu innan jag riktigt har en heltidssysselsättning där nere. Det enda som är kvar nu är att sno lite tvättmedel från mor min så jag kan tvätta några linnen och trosor i handfatet sedan ikväll, samt vänta på att mor kommer hem och hjälper mig med det sista!

Annars är allting klart ! Det är också bara att vänta för om exakt en vecka får jag reda på ifall jag kommer in på skolan eller vilken reservplats man står på om man blir reservplacerad. Höjde mig från 0,8 till 0,9 på högskoleprovet och det är ju alltid någonting och har snitt på 18,5 från gymnasiet och 15 hp ifrån jöken. Min logik säger att det BORDE gå bra, men min nervositet och mitt huvud säger att det med min tur går åt pipsvängen ! MEN det är ingenting jag tänker stressa upp mig över idag, utan jag tänker njuta fullt ut av att jag ska hämta nyckeln till min lilla lägenhet och sedan ska jag bo där Heeeela helgen (Ska i och för sig jobba hela helgen också så det är väl inte så konstigt) ! Jag har inte ens bestämt när jag ska åka tillbaka till Uddevalla än ! Spännande ! Synd bara att vädret är som det är ! Regn och rusk är inte roligt att flytta i!

Jag kommer kanske med en uppdatering sedan när jag gjort mig hemastadd !

RSS 2.0