snabbinlägg !

Snabb inlägg ! Blev film och mys hos johanna igår kväll, lite lätt sådär. Mycket trevligt ! Idag blir det redovisning så är uppe med tuppen !

Vårvecka !

Denna vecka startades med introduktion på ny kurs; PPU - personlig och professionell utveckling !
Denna kurs är bara en vecka lång egentligen och handlar mest om att vi ska sammanfatta ett kapitel ur en bok på fredag ! Sedan ska vi också skriva ett PM om vår egen personliga och professionella utveckling än så länge och gärna referera till litteraturen ! Väldigt spännande tycker jag !
Det blir ju inte sämre av att vädret har varit helt underbart hur länge som helst ! Idag vankas det födelsedagsmiddag och music-quiz på Harrys för att fira fina Jasmine som fyller 22 ! Himla roligt tycker jag ! Resten av veckan består av lite plugg och lite redovisning. Även grill och kubb - kväll är på G på fredag och på lördag blir det singstarutmaning !
sammanfattningsvis så lär denna veckan bli fasligt rolig !
Nästa vecka ska jag åka hem till Uddevalla över påsk ! Måste ju hem, eftersom jag tvivlar på att påskharen har förstått att jag bor i Karlstad nu ! Förhoppningsvis blir det lite grillkalas då också !

Och så var det över !

Nu var tentan skriven ! Måste erkänna att det kom frågor jag inte hade räknat med och frågorna i sig var väldigt luddiga så just nu kan jag tyvärr inte uttala mig om hur det gick. Hoppas att det gick bra men försöker att inte förvänta mig någonting och om jag ska förvänta mig någonting så vill jag plocka fram pessimisten i mig och förvänta mig en omtenta, bara för att antingen få mina farhågor verifierade (Se där ja!) eller bli possitivt överraskad ifall jag klarar det. Men alla som känner mig vet ju att jag är världens sämsta pessimist ! Det är klart jag hoppas på att jag ska klara det och försöker intala mig själv att det gick bra för det är sådan jag är! Tänk att en så bra egenskap skall komma att bli en dålig ! Inte riktigt okej ! Men det enda jag tror att jag ska klara av är att intala mig själv att det numera inte ligger i mina händer. Jag gjorde så gott jag kunde och mer kan jag inte göra, det är upp till gudarna (eller de som rättar)!
Efter tentan blev det dock en helhärlig kväll på högnivå ! Blev jättegod grillkväll med fläskfile, klyftpotatis, rostade rödbetor, haloumi, bea-sås och vitlöksbaguetter ! Självklart så glömde vi inte det viktigaste utan det blev härligt rödvin i många härliga smaker ! Blev en jättehärlig kväll med spel och många många skratt !
Idag blir det följa dagen dit den tar mig men ut i solen, det ska jag !

Bära eller brista !

Okej..... Nu är det snart dags... Nu är det bara att jag skall kunna sova inatt och genomlida dagen fram till två imorgon sedan är vi där! Det är en skräckförtjusning som nu bubblar i min mage! Jag är väldigt nyfiken över vilka frågor som ska komma och känner verkligen att jag vill använda mig av och visa all kunskap jag tagit in senaste dagarna bara ! Samtidigt är jag livrädd för att jag ska ha pluggat på fel saker. Men störst är nog nyfikenheten. Störst är nog det lite nervösa pirret. Jag tror att jag är redo och att skriva ut en sådan sak på nätet är väldigt riskabelt då jag måste komma tillbaka och äta upp det om jag misslyckas.
Nu får det i alla fall bära eller brista!

Tentamage!

Denna vecka dedikeras, som ni kanske redan har märkt, till min första tenta som socionomstudent !
Idag är det dagen innan tenta och nervositeten är påtaglig. Försöker övertyga mig själv om att jag inte behöver vara nervös, att vara lugn och ibland tror jag på mig själv. Men när min nervositetsmage börjar komma igång så finns det inga tvivel. Jag småäter hela tiden och får hejda mig hela tiden och fundera över ifall jag faktiskt är hungrig. Jag är också ständigt hungrig. Jag är hungrig efter jag ätit mat. Hemskt är det !
Hade också en hemsk mardröm inatt där vi alla satt i ett klassrum och de av någon anledning berättade hur många som fått VG, G och underkänt ! Det var då massor som hade fått VG, ett tiotal som hade fått godkänt och EN som hade fått underkänt... Och när man satt där och höll tummarna och försökte intala sig själv att det KAN inte vara jag då vaknade jag. Fick aldrig reda på vem som inte hade klarat det !
Idag blir i alla fall sista stöten och försökta hålla allt man lärt sig inne och sedan blir det TENTA !

Tentavecka dag 3!

Denna dag med tentaplugg gick ju sådäär ! Tycker aningen synd om alla andra som satt i biblioteket när våra hjärnor var så överhettade att vi började skratta som dårar åt Kausalt förhållningssätt och sedan skrattade åt allt ! Vi gav upp idag vid fyratiden och jag och johanna åkte då ut till Bergvik. Det blev lite småshoppning för att dämpa tentaångesten och även lite vin inför helgen och lite mat! Hittade en jättesöt klänning ! Anser att det är okej att shoppa lite trots att man inte borde när man hittar en så perfekt vardagskänning !
På bussen hem ifrån bergvik kände jag mig som en gnälligt litet barn. All glädje och lust och ork bara försvann och jag ville bara hem.
Nu hamnade jag i soffan och ligger så skönt. Klockan är kvart över sju och jag hade kunnat somna, men nej. Måste hålla mig vaken för att annars så kommer jag sova alldeles för länge !

Tentavecka dag 2

Idag är det tisdag och dag två på tentaveckan ! Satt i skolan till halv 6 igår och kände verkligen att man kom någonstans. Idag bär det av till universitetet till ungefär halv 5 innan Afropowerdance-passet !
Har på något sätt lagt upp en liten plan över vad man ska göra innan tentan nu och det känns bra, trots att det fortfarande är lite nervöst ! På något sätt längtar jag också till tentan, så att man får se frågorna och se ifall man tänkt rätt när man pluggat eller helt fel! Vill bara ha det gjort !
Kände mig också jätteduktig igår ! För er som inte vet så har jag varit så otroligt dålig på att laga mat här hemma och inte ännu haft med mig en enda matlåda till skolan, men det ska det bli ändring på nu ! Igår stod jag och lagade mat BARA för att göra matlådor och det kommer förhoppningsvis att bli fler gånger! Måste börja tänka som en student !
Nu är det också snart bara en månad kvar till flytt ! Ska bli jättekul och funderar på vad jag kan göra för att förbereda mig ! Tror inte det är så mycket dock :(

Tentavecka !

Idag, måndag, börjar tentaveckan ! Nu börjar man förstå att det närmar sig på riktigt och tentaångesten eller kanske snarare nervositeten börjar krypa på. Innan har jag varit rellativt lugn och jag har tänkt att jaja, jag gör mitt bästa och klarar jag det så klarar jag det och klarar jag det inte så får jag väl göra omtenta då. Nu börjar de tankarna att försvinna och en mild panik börjar byggas upp. Tänk om jag fokuserar på fel saker? Tänk om jag får tentan och jag inte har en aning om vad de snackar om? Tänk om jag kan svaren men inte förstår frågorna ? Jag försöker intala mig själv att det inte är hela världen om man inte klarar första tentan, men jag tror inte riktigt mig själv! Jag vet att jag skulle ta det ganska hårt om jag inte klarar det, jag är nästan säker på att jag kommer känna att jag svikit mig själv.
Så denna veckan handlar om slutspurten och försöka få in det mesta och även diskutera med mina klasskamrater och dela med mig av min kunskap och ta del av deras. den handlar också om att lugna ner mig själv och trycka in ett mantra i huvudet "Gör så gott du kan, mer kan du inte göra!"
På ett stadium så tror jag också att det skulle vara nyttigt för mig att inte klara en tenta eller ett prov. Jag har alltid haft lätt för mig i skolan och inte behövt plugga speciellt mycket men har glidit igenom ändå och ofta fått bra resultat. På något sätt påverkar denna nolla mig att få ännu mer ångest inför en tenta då jag inte vet hur jag ska hantera ett misslyckade. Kanske är det någonting jag behöver lära mig hur man ska ta ?
Märkliga tankar!

Hemresa

Då var det dags för hemresa till Uddevalla igen! Andra gången sedan jag blev Karlstadbo skall jag tillbaka till min hemstad och styra upp det hela! Har en fullspäckad helg med familjemys, dop och födelsedagskalas ! Ska bli så kul att träffa alla igen ! Det är nog det svåraste med att ha flyttat! Att inte träffa människor man innan träffat hela tiden! Väldigt svårt att bryta en sådan vana.
Men innan hemresan så blir det ett par timmar på universitetet för lite grupp-plugg ! Här sparar vi inte på krutet ser ni !

Internationella kvinnodagen !

I alla facebook-inlägg om snö och snöstorm och besvikelse om hur våren kanske inte var påväg så inser jag att det idag är internationella kvinnodagen ! (till alla er som är besvikna över snön, vad förväntade ni er? Klart att det skulle komma mer snö!)
Idag är alltså internationella kvinnodagen och det märker jag reda efter att ha haft på nyhetsmorgon under morgonen. Mycket debatter om kvinnor, mycket nyheter som är kvinnofrämjande och till och med filmtips om kvinnostyrka.
Tycker det är jättebra att försöka främja kvinnor och fokusera på de orättvisor som finns mellan könen idag, som egentligen inte bör finnas. Någonting jag dock reagerar över är när "feminister" kommer ut och ska tala och det snart kommer fram att deras mål inte är ett jämställt samhälle, som jag trodde var det som feminister kämpade för (Jag kan ha fel?). Deras mål känns mer som att kvinnorna är bättre än män och värda mer än män och att vi ska ha ett kvinnodominerande samhälle? Det känns för mig helt fel! Det för mig känns som att svara med samma medicin ! Jag tror på ett jämställt samhälle, dvs ett samhälle där vi inte ser människor som deras kön, etnicitet, sexuella läggning eller bara rent av val av stil. Jag tycker inte att man ska kämpa fram kvinnor till chefspositioner, utan man ska kämpa fram den/de som är bäst lämpad för jobbet; oavsett kön ! Kanske detta samhälle är en dröm och ett ouppnåeligt mål men ändock ett mål.

Tvättdag !

Idag är det tvättdag. Finns det någonting tråkigare än att tvätta? HAr precis slängt in två tvättmaskiner och innan det fick jag rensa bort så mycket som möjligt som inte är s.k prio ett att tvätta. Sedan ska jag försöka tumla så mycket jag kan så det inte blir så fullt i torkskåpet! Mina negativa känslor till tvätt leder ju också till att jag tvättar så sällan jag bara kan och bygger upp ett berg av smutstvätt innan jag börjar fundera över att boka en tvättid ! Hoppas att detta kommer förändras när jag flyttar och får egen tvättmaskin ! Slippa springa ner till en tvättstuga ! Usch !

Men jag som då är nybörjare inom det där med tvättande har inte så mycket koll, vad kan man köra i torktumlaren och inte ? Än så länge har jag bara vågat tumla trosor, lakarn och  handdukar men skulle verkligen vilja våga tumla mer men jag vet inte riktigt vad man kan köra ! Går det att tumla tröjor ? jeans ? hm ! Får väl exprimentera lite !

Stort grattis till Helena som fyller år idag också !



Vart är vårt samhälle påväg?

Sitter och läser aftonbladet just nu och får plötsligt en total chock. Vart är vårt samhälle påväg?

Just nu sker ett gisslandrama i Malmö där 7 personer hålls gisslan i en lägenhet varav många är barn.

Per med en muskelsjukdom som gör att han inte kan stå mer än korta studer och lider av kronisk smärta blir nu tvungen att söka jobb då han inte längre "har rätt till" sjukersättning.

En svensk 27årig man har slagit ihjäl en kvinnlig dörrvakt med sina knytnävar i Norge.

Maria, 38, ifrån Helsingborg kom aldrig hem ifrån jobbet.

Jag sitter just nu och följer sättegången mot de föräldrar och två pastorer som nu är anklagade för att ha misshandlat deras dotter, anklagat henne för att vara häxa, utövat våldsamma exorcismer.

Det står om en bok som släppts som beskriver hur du skall lära dig att smyga med otrohet.

Oscar, 12, blev avvisad av SOS och blev beskylld för busringning när han ringde in en lägenhetsbrand. Det slutade med att en femårig flicka dog.

Detta är bara ett urval av det som står på aftonbladet just nu när jag är inne och läser och det fick mig att reagera. Vart är vi påväg egentligen ? Vart har vi kommit? Vi är så stolta över alla framsteg vi har tagit, Inom medicin och teknologi. JAg håller med om att det är framsteg, men glömmer vi det grundläggande? Glömmer vi våra medmänniskor? Vart kommer dessa stora framsteg inom dessa oviktiga områden ta oss när vi tydligen struntar i andra människor ?

Vi sitter och läser om krig, ser det på nyheterna, och tänker att det är så skönt att det inte finns här i Sverige! Men är det sant ? Allt det jag har berättat nu har skett i Sverige förutom kvinnan som blev nedslagen i Norge av en svensk.

Ibland funderar jag över varför människan är den dominerande arten på jorden.

Härliga härliga vår !

Dagen har varit fantastisk ! Började med en härlig promenad till Skolan där världens härligaste föreläsning började ! Den började med någon Tango-inspirerad låt där föreläsaren bjöd upp till dans! Den kom även tillbaka i form av bugg senare under föreläsningen. Vi fick högläsning ur pippi långstrump och föreläsningen avslutades med allsång "Sommaren är min" även den från Pippi långstrump om jag inte minns fel ?

Var så överlycklig och full i skratt och glädje när jag lämnade föreläsningen ! Kom då hem och slängde i mig lite mat innan jag och flickorna drog iväg till Bergvik köpcenter och Maxi för att Handla lite mat. Där stöter jag på ett par fina, tygskor i converce-anda för 150 kronor! Fick köpt massor med härlig mat och shoppingturen avslutades i solen med kulglass och en härlig känsla av eufori. Fick en extremt härlig känsla i hela kroppen och visste egentligen inte om jag skulle skratta eller gråta. Kändes bara som om jag exakt på rätt ställe vid rätt tidpunkt. Fick en emotionell flashback ifrån smögen förra året i april (tror jag det var) När vi hade köpt oss varsin lax/räkbakelse, satt på de mjuka klipporna i solen och åt dem ihop med en kall öl ! Helt otrolig känsla och jag längtar efter liknande vårkänslor igen !

RSS 2.0