valborg!

Då var valborg kommen, dagen då man ska fira att våren äntligen är här!
Har besiktigat båda lägenheterna och det gick bra och man ska nu ut och prova de häftiga spexbyxorna som man har stylat så häftigt ! ska bli riktigt kul ! Kåren har ju dragit igång hela stan i firande och det blir studenttåg, grillning och nöjesfabriken senare ikväll! Riktigt taggad måste jag säga !
Så nu ska man strax till bussen !

nyinflyttad

Första natten i lägenheten är gjord och det känns skitbra ! Var förvånad igår hur snabbt jag började känna mig hemmastadd här. Brukar ändå ta ett par dagar innan man känner att det är här man bor men denna gången kom det med en gång! Kanske är det ett bra tecken på att jag kommer bo kvar här längre än ett par månader? Eller kanske i alla fall att jag har inställningen till det. I göteborg så var jag ju väldigt beredd på att kanske flytta hem efter ett par veckor så lät inte mig själv bli hemmastadd. I korridoren så började jag ju i princip söka nya lägenheter direkt så där var jag ju extremt beredd på att flytta. Nu har jag inga planer på att flytta mer, för det är så extremt tråkigt ! Nä, nu blir det till att bo kvar !
Igår var iaf en supermysig dag och jag måste tacka hemskt mycket till mor och stefan som åkte hela vägen från uddevalla för att hjälpa mig flytta. Tackar självklart mina fina vänner också för hjälpen ! Sedan blev det bara snabba sig att göra sig i ordning och åka in till jasmine och ta ett par cider. Åkte dock hem när de gick på krogen, då jag sparar mig till på måndag då det är studenternas valborg ! :D
kände heller inte att jag hade råd att lägga ut en hundring på inträde och sedan dyra pengar på drinkar där inne, och som min kära pappa säger "Man måste ju inte gå med ut varje gång!". haha!
Nu ska jag snart stiga upp och äta lite frukost och sedan ta hand om tvätten ! Sedan blir det handla mat inför imorgon!

flyttdag !

Då var sista natten i denna lägenheten gjord. Känns som om jag säger detta väldigt ofta nu för tiden ! detta är min fjärde flytt sedan december om man räknar med både inflyttar och utflyttar ! haha! Kan vi inte hoppas att jag kan bo kvar i dnna lägenheten lite längre än de andra ? haha ! Nu är det i alla fall bara en liten stund kvar tills min mamma kommer och då är det dags ! the moment we all been waiting for; Jag flyttar ! Äntligen ! ska bli så skönt när man äntligen flyttat ner till nya lägenheten och slipper tänka mer flytt ! Längtar tills känslan då besiktningarna är över och jag får lämna in nycklarna och bara bo på ett ställe igen !

klädbrist

Då sitter man återigen i lägenheten med tvättmaskinen på ! Andra tvättmaskinen för idag faktiskt ! Känns riktigt bra att få lite rena kläder nu, men inser också hur otroligt lite kläder jag egentligen har. Känns ju som om jag köper kläder hela tiden ? Om någon kör garderobsrensning i alla fall, slå en pling ! haha
Har även packat upp lite lådor med bl.a köksprylar. Insett att jag har fler assietter än klädesplagg ! haha. har två uppsättningar assietter och jag äter aldrig på dem ! hm ! Detta problem måste lösas !
Börjar också hitta lite småfel på lägenheten här och var, vilket är lite tråkigt. Tydligen ska dessa problem vara vanliga i dessa husen men ändå någonting jag kommer kräva fixas på besiktningen på måndag. Det är endel, så hoppas att de kan fixa det ! Och hoppas att man kan få sovplats någon annanstans om jag inte kan bo här under tiden ! det löser sig nog alltid !

askungen och jag

gårdagen var jättetrevlig ! Blev födelsedagsfirande för Julia med mat och trevligt sällskap på en krog med reducerade after-work priser. Kan det bli bättre ? :P var i alla fall väldigt trevligt men när klockan blev 10 och folk började dra vidare till O'learys, så kände jag mig som askungen på balen förutom att jag inte var tvungen att gå hem utan jag valde att gå hem, klockan var inte tolv och jag kom hem med båda skorna på fötterna ! Det enda som vi egentligen har gemensamt, jag och vår sagoprinsessa, är att vi lämnade kalaset !
Nu ska jag väl snart äta frukost här och planera den kommande dagen. Vad som behöver göras osv !

Tvättmaskinsmani

Då sitter man på en filt på golvet i nya lägenheten och lyssnat oroligt till tvättmaskinen. Blir så lätt paranoid när jag inte vet hur någonting ska låta, så blir jätterädd att mina kläder ska brinna upp. Dessutom vibrerar hela lägenheten när sentrifugen går igång! haha.
Har i alla fall idag fått flyttat ner halva min lägenhet i kartonger och påsar men hjälp av snälla Moa ! Har gått jättebra och när man tänkte på hur många vilopauser vi tagit på vägen så är vi väldigt glada att det var fint väder !
Sedan bjöd KBAB på grillad korv med bröd på campus så stannade och tog en gratis lunch där! Tyckte vi var väldigt mumsigt !
Så nu sitter man alltså här i lägenheten. Den är ju väldigt fin alltså ! Däremot så ska jag försöka övertala KBAB att tapetsera om här, för idag har jag upptäckt att det är extremt mycket hål i väggarna och även fläckar på tapeterna i sovrummet. Hoppas att de kan göra det trots att jag flyttat in. Ska nog ringa till dem imorgon och höra säkert och om de annars isåfall kan flytta fram besiktningen.
Nu ska jag plugga och fortsätta lyssna på tvättmaskinen ! ha en fin kväll !

flyttdags !

Äntligen ! Idag efter föreläsningen så tog 1ans buss mig in till stora torget. Därifrån tog jag mig till fots till KBAB student-bobutik och där fick jag äntligen nycklarna till nya lägenheten ! Det blev tillbaka till skolan, plugga lite grann, gå till gymmet och sedan hem för att börja packa. Hitills har jag packat ner massor ! Detta lär nog gå ganska fort att packa, värre att bära ner sedan. Min plan är ju att allt som kan vara ute ur lägenheten på lördag när mamma och all flytthjälp kommer till de tunga sakerna, ska vara ute ! med det innebär allt ifrån porslin, rätt mycket mat, alla kläder förutom de jag ska använda dagarna fram till, toasaker etc etc. Har redan fått ihop en råda och ett par påsar men då är två av påsarna smutstvätt som jag tänkte ta med ner i lägenheten och tvätta i veckan. Så kan man bedömma sedan huruvida man vill ta med det upp igen eller inte. Troligtvis inte ! Känner att jag är på G faktiskt ! Hoppas att jag kan övertala mina fina grannar om lite bärhjälp i kväll så jag får ner första lasset ! Så blir det packa mer imorgon !
Nu blir det lite matpaus för jag kände att jag blev väldigt hungrig !
Hoppas ni mår bra där ute i världen !

japp !

Då var det onsdag och pga gårdagens inställda föreläsning blir dagens förlängd till klockan 15 ! dvs 10.15-15 av lyssna, anteckna och lyssna ännu mera ! Isch !  Men men ! Jag har ju valt detta ! :)
I eftermiddag blir det boka biljetter till nöjesfabriken på valborg då maskinen ska spela. Jag har nog hört en låt med dem men det lär nog bli kul ändå ! :)
Ikväll blir det musik-quiz på Koriander igen !var ju väldigt trevligt sist så hoppas att det blir det idag igen!

solskensmys !

Härlig dag idag ! Först in till stan med moa och kika lite runt och sedan käka lite ! (jag vet, ska inte käka ute men jag var hungrig!). Sedan bar det av till biståndskontoret på studiebesök som var väldigt givande. Fick prata med en socionomstudent som gick sjätte terminen och var ute på praktik nu, fick veta hur hennes praktik varit och vad hon hade gjort och sedan fråga lite om hur hon tyckte studierna varit och sådär. Väldigt intressant faktiskt ! Sedan bar det av upp till campus och tog en kaffe i solen med granntöserna och sedan kolla på Jennies lägenhet som är likadan som den jag ska flytta till om TVÅ veckor! Gud ! Jag längtar så jag håller på att spricka ! Ska börja packa till helgen hoppas jag och förhoppningsvis kan man få nycklarna till fredag och börja bära ner saker ! Åh vad härligt det ska bli !
Känns som om det var nyss det var två månader kvar och det kändes som om jag aldrig skulle få det där egna köket och egna tvättmaskinen och nu är det bara två veckor kvar ! Tur att man inte har så mycket saker, så det går fort att flytta ! Ska bli riktigt roligt ! Tjoho !
Nu blir det väl plugga litegrann !

Dagen efter

Igår blev det kalas för att fira att man klarade tentan. Började med födelsedagsfest hos Hanna och Alfred och sedan vidare in till Tables och spelade biljard och umgicks mest ! Eller ja, jag spelade inte biljard utan stod mest och hejade på båda lagen ! vinnarna blev dock grabbarna!
Men man märker att man börjar bli äldre. Jag blir bara segare och segare dagen efter och även ifall bakruset inte består av illamående eller huvudvärk så är jag fruktansvärt seg och trött hela dagen efter ! Man får väl passa på att kunna vara det nu innan det blir allvar på livet !
Hade en jättetrevlig kväll som jag inte ville skulle ta slut ! Tack allihopa !

I tre veckors tid !

I tre veckor har vi väntat. I Tre veckor har vi våndats. I Tre veckor har vi intalat oss själv att det är okej att bli underkänd. I en vecka har jag haft panik. I en vecka har jag drömt mardrömmar. Idag kom resultatet.
I ungefär en veckas tid har jag varje dag varit inne på kaus hemsida för att titta ifall resultatet har kommit, varje gång har varit en besvikelse så när det skrevs på klasssidan på facebook att tenta-resultaten hade kommit började mitt hjärta bulta som om de gällde liv och död. Självklart så skulle mitt mobila internet krångla i denna desperata situation så jag gick in på mobilen och tittade. Eftersom även internet där är supersegt så var det längsta sekunderna i mitt liv tror jag!
Resultatet vaar.. Väl godkänt ! Chocken som spred sig i min kropp var total!
I tre veckors tid har jag försökt förbereda mig mentalt för ett underkänt för att inte bli besviken så känslan att få VG var total ! Ringde helt euforisk till mina grannar och berättade innan vi skulle ut till bussen och ut till bussen skuttade jag bokstavligt talat. Skuttande var mitt försök att hålla mig neutral ifall någon inte skulle klarat det ! hahah..
Ikväll blir det fira !
Tjing

zombiesjukan !

Då var det torsdag och man är hemma ifrån universitetet. Vart en lång dag idag. Var som en zombie när jag vaknade imorse, inte för att vi var på musikquiz igår (som för övrigt var väldigt kul och vi kom på 14 plats av 28!) och inte heller för att jag drack två glas vin där heller! Var piggare än jag var i tisdags men ändå inte levande. När jag kom till universitetet tyckte jag ändå att jag vaknat till lite grann men så fort jag satte mig i föreläsningssalen så höll jag på att tuppa av. Med en viljeansträngning så lyckades jag vakna till liv och fokusera på föreläsningen men när klockan slog 12 och jag kännde hur magen kurrade efter mammas hemlagade grönpepparbiffar som låg i matlådan och tröttheten kom som en våg så tappade jag fokus.
Efter föreläsningen var det bara kasta i sig den goda maten och smälta maten innan vi gick till gymmet en stund. Det gick ju SKIT idag. Tänkte att jag skulle ta det lite lugnt och gå i rask takt på rullbandet men efter 10 minuter var det extremt tråkigt. bytte till crosstrainern och klarade ungefär 10 minuter där också innan jag verkligen inte ville mer. Då körde jag 1 km rodd och sedan fick det vara nog. Grinig satt jag i omklädningsrummet och klagade på allt, så förlåt Moa och Johanna för att jag var lite gnällig !
Kom i alla fall hem och upptäckte att min sociala rapport ifrån uddevalla hade kommit så satte mig och skrev lite om multipla välfärdsproblem och tyckte det var roligare än träningen ! Nu sätter jag i mig en avokado, några riskakor och lite cocktail-tomater !
Tjing !

Trött !

tidigt.... föööör tidigt... väldigt för tidigt ! När klockan ringde imorse blev snoozknappen väl använd och huvudet känns helt borta just nu. Funderar över hur fan man ska klara av att sitta och lyssna på föreläsning idag?
Hade en väldigt trevlig afton igår dock tillsammans med goa flickor ! Provade också att laga egen Pad Thai som blev väldigt god ! den ligger i matlådan idag också ! Mumma!
Nu blir det iväg till Skolan ! Tjing !

Inspirerad !

Någonting som jag ofta har väldigt svårt för är att komma på vad jag ska laga för mat! Som student har man ju inte värdens drygaste matkassa och det blir ju väldigt mycket pasta och nudlar och eftersom jag inte har någon ugn för tillfället så blir det väldigt dålig variation i min kost. Det gör det också väldigt tråkigt att laga mat.
Någonting jag bestämde mig för för ett par veckor sedan var att det var slut på baguetter och köpt mat på universitetet och att matlådor skulle börjas att lagas men det är ju inte det lättaste!
När jag nu blivit vuxen och skaffat ICA-kort så kom jag in på ICA student och hittade både en blogg där en student ifrån Umeå universitet skriver om massa bra, goda och billiga recept och även en sida de hade där de skrev ner ännu mer billiga studentrecept och jag känner mig fruktansvärt inspirerad ! Nu på morgonen har jag suttit och skrivit ner massor med härliga ingredienser på min handlingslapp som jag nu ska iväg för att köpa! Hoppas att det inte blir alltför dyrt och kan hända att jag får välja bort endel när jag väl är där men ändock!
Det som jag tycker är svårast är att komma på vad man ska ha för protein. Det blir mycket köttfärsås och tonfisk här i mitt hem men nu har jag hittat massor med bra recept !
Saker som är så lätt som man inte har tänkt på som är så lätta att göra är ju t.ex hemmagjorda köttbullar, korvstroganof, tortillawraps med kyckling, kycklingwook med glasnudlar och massa andra goda saker! också hittat ett recept på Pad Thai (dvs stekta risnudlar med kyckling och lite grönsaker). Busigt enkelt och enligt mina uträkningar så behöver det inte bli så dyrt ! Fantastiskt anser jag ! Detta ska nog provas i eftermiddag för att hamna i morgondagens matlåda !
Kanske även jag kommer att börja dela med mig av bra recept här, om jag hittar på något som är mumsigt !
Nu bär det av till Maxi !
Tjing !

Glad påsk !

Dagen i ära har jag valt att måla ett påskbrev !
Idag är det påskafton så får passa på att önska alla en riktigt glad påsk! Gårdagen bjöd på snöstorm även här nere på västkusten men förhoppningsvis så kan solen hjälpa till attfå bort den igen! Inte så väldigt kul med snö nu när det är vår!
Morgonen började så klart med äggletande och när man har letat påskägg i nästan 20 år så har man lärt sig knepen! Hittade det ganska snabbt ! I där låg det vanligt godis, och även lite mumsigt vuxengodis! Det låg också en lapp, som är någonting nytt påskharen har kommit på ! Den berättade att det fanns ett till Paket i källaren! För er som inte varit hemma i mitt barndomshem och sett våran källare kan jag berätta att inklusive tvättstuga, verkstad, bastu och massa andra saker så består den av ungefär åtta rum. Det är bråte överallt och jag hade ingen aning om vad jag letade efter. Det krånglade till det lite ! Men kul var det ! Där dolde det sig lite till vuxengodis! Kul att påskharen kommer ännu !
Jag och min mor har haft diskussionen flera gånger när påskharen slutar komma och har kommit fram till att det är när nästa generation kommer, dvs när jag eller bror får barn. När slutade påskharen komma till er? Kommer han fortfarande ? Hur länge tycker ni att han ska komma?
Jag uppskattar faktiskt fortfarande påskharen eftersom påskäggen nuför tiden är lite mer anpassade! Och det är alltid kul att få känna pirret när man vaknar på påskaftons morgon och går upp och letar, även om man idag inte går upp klockan fem för att göra det!
Glad påsk på er !

Uddevalla !

Tillbaka i Uddevalla ! Dagen har varit otroligt spännande ! Först blev det bilresa till Färjelanda med Lina och hennes karl ! Mycket trevligt att åka bil istället för buss och ännu trevligare med väldigt trevligt sällskap ! Väl i Färjelanda så kom söta Helena och hämtade upp mig och det bar först hem till henne för att piffa upp sig lite sedan ut till Kissleberg för att hämta vovven och ta lite härliga vårbilder ! (de kommer nog senare på fejjan!).
Vi hittade en liten bäck och klättrade runt som tokar mellan sly och över stenar och det är ett under att ingen av oss ramlade i såsom vi klättrade och hade oss ! Kul var det dock !
När det började bli kallt åkte vi till Willys och handlade mat som vi skulle laga och sedan hem till helena och tillagade den ! Till maten tittade vi på en jättegripande film som jag MÅSTE rekomendera till alla som gillar drama och filmer som berör och får en att tänka efter lite. Det var en tysk film som heter Die Welle, översatt titel Vågen, och handlade lite kortfattat utan att avslöja för mycket om en lärare som under en projektvecka får ämnet autokrati, dvs diktatur, att undervisa om och då inleder ett projekt som går helt över styr! Otroligt bra film och att filmen var på tyska gjorde ingenting utan förstärkte bara intrycket ! Klart sevärd och lämnar en liten klump i magen om hur lätt saker kan exaltera och bli förödande! Rekomenderas !
Imorgon blir det åka till Trollhättan och träffa min söta Emma och lilla Ralf ! Kommer förmodligen bli lika överraskad denna gång som förra över att han växt misstänker jag ! Och om hon har växt ! Ska bli spännande att se ! Ska bli väldigt roligt i alla fall ! ser vi fram emot ! Hitills har min påskvecka i Uddevalla börjat bra och hoppas på att detta ska hålla i sig !

Just Nu också !

Just som ångesten efter första tentan lagt sig, vi är klara med PPU-uppgiften och man är ganska nöjd med livet nu när det snart är påsk och hemresan väntar. Just då så faller bomben ! En, vad som det känns nu, MEGAuppgift i skolan med två vetenskapliga artiklar att läsa och sammanställa samt att man ska hitta några till vetenskapliga artiklar att drar paralleller till och sedan ha seminarium plus en uppsats på. Detta dimper ner precis just då!
Har kännt min ofokuserad hela dagen och när just denna uppgift, som förmodligen inte är lika hemsk och horribel som jag tror att den kommer bli, så sprack det lite i min själ. Jag som hade tänkt komma hem och slappa lite hemma med vänner, familj och påskgodis fick helt tänka om. Istället blir det läsa massa krångligt fackspråk och försöka tolka det. Nåja ! Detta tänker jag inte tänka på nu utan skall istället städa, diska och packa lite smått så jag är redo att åka till Uddevalla imorgon förmiddag ! Så det så !
Faktum är att jag har kännt mig aningen ofokuserad både idag och igår och till och med min bordsgranne Moa sa att hon inte riktigt hade sett mig sådan förut. Funderar över om det kan bero på den stundande hemvistelsen, den väntade flytten som ligger och spökar i mitt bakhuvud, våren som kommer och går, nervositeten över resultatet på första tentan eller någonting annat? Kanske är det en mix av alltihop, men faktum kvarstår att mitt emotionella fokus inte är som det brukar! Ber om ursäkt för detta till alla som blir påverkade och hoppas att ni kan ha överseende med detta. Förhoppningsvis är det tillbaka igen efter påsk!

Japp !

Då var det tisdag och imorgon åker man hem till Uddevalla över påsk ! Idag blir det lång föreläsning och jag har varit duktig och ställt mig och lagat matlåda här på morgonen för att slippa köpa mat på universitetet ! duktig tjej är jag !
Blir föreläsning idag, och hoppas att man kan hålla sig lite piggare än igår ! Var galet trött igår. Blir också städa lägenheten innan man åker hem så den är ren och fin när man kommer tillbaka !
Ska bli skönt att komma hem till Uddevalla igen ! :P Och älskar ju påsken så ska bli kul att fira den hemma ! Förhoppningsvis blir det lite påskkalas ! :P

Helgen !

Helgen har varit jätterolig ! I Fredags blev det hem till Elin och dricka ett par cider men det blev väldigt tidigt i säng vilket var väldigt skönt. Väldigt trevlig kväll dock !
Lördagskvällen började hos Julia där vi lagade väldigt god kycklinggryta och ris ! Sedan var det vidare till singstar-kväll som blev väldigt trevligt tycker jag ! Får väldigt lätt göras om någon gång ! Singstar är nog bästa förfestspelet som finns ! Det gick vidare till o'learys och sedan hem !
Gårdagen var ju som den var, man har ju märkt att man inte är ung längre! Mådde inte så illa, men herregud vad trött man blir! Sov ju i princip igenom hela dagen vilket resulterade i för mycket sömn och att jag även idag är väldigt trött! Inte okej !
Ändock är man uppe med tuppen idag och ska iväg till universitetet och föreläsning !

RSS 2.0