Lite kluven.

blandade känslor såhär i slutet på juni. så kul att träffa alla gamlingar på jobbet igen, men så jobbigt att gå upp innan klockan sex. Så kul att träffa sina vänner här igen, men så jobbigt att vara ifrån alla vänner där uppe. Börjar redan sakna alla mysiga hemmakvällar uppe på campus. Att sitta ute och dricka kaffe och egentligen inte göra någonting vettigt, bara vara. Att sova i min egen säng. Önskar att jag på något sätt kunde kombinera båda mina liv och få ett helt perfekt liv, men jag antar att det då inte hade varit samma sak. Men det är ju inte enkelt att inte veta huruvida man ska längta till hösten eller hoppas att sommaren aldrig tar slut ?

sommarlov

8 december fick jag ett besked som jag redan nu tror var menat. Jag fick beskedet att jag inte kom in på socionomlinjen på göteborgs universitet. Då besviken var det bara att säga upp lägenheten man kämpat sig till i göteborg och ändra inställning. Jag hade däremot kommit in på mitt andrahandsval, Karlstad. Detta var inget planerat utan mest avståndsmässigt och en skola som hade socionomutbildning. Jag insåg att jag vore dum att inte ta chansen och behövde samtidigt ett miljöombyte så jag tackade ja till platsen och flytten var igång. Den 5 januari flyttade jag, Helena, Markus, Mamma och stefan upp de första grejerna till min lägenhet. Lägenheten jag fått var ett rum i en korridor med gemensamt kök. Den 22 Januari hjälpte min pappa mig att flytta upp resten och sedan bodde jag här. Första dagen i skolan var jag så extremt nervös. Jag hade ingen aning om vart jag skulle eller över huvudtaget hur jag skulle hitta till universitetet. Så med GPSen i ena handen började jag följa gpsrösten tills jag hittade skolan. jag kände då ingen, hade ingen aning om vilka människor jag skulle lära känna och lära mig att tycka så bra om. Idag har jag flyttat ifrån korridoren till en liten etta på samma gata. Igår skrev jag den andra tentan och sista tentan för terminen och insåg precis att det är ett halvår sedan jag fick beskedet om att jag skulle börja studera här. Jag har lärt känna vänner som jag tror att jag kommer hålla kontakten med stora delar av mitt liv och har haft så mycket kul som jag nog knappt haft under en livstid. Jag har börjat se Karlstad som mitt hem.
Idag håller jag på att packa och städa inför sommaren i uddevalla och imorgon kommer pappa hit och hämtar mig och mina saker. Ska bli tomt med en hel sommar utan mitt nya liv men samtidigt kul att få jobba lite, tjäna lite pengar, spendera sommaren på västkusten med mina härliga vänner där. Tänk om man kunde kombinera alla världar man lever i och få en perfekt värld?
Nu är det i alla fall sommarlov och jag ser fram emot att återvända till hösten och lära mig mer intressanta saker, hitta på nya roliga hyss och skratta och vara lycklig !
Hoppas ni också mår bra !

sista terminveckan

2 veckor och 6 dagar sedan jag skrev ett blogginlägg. undrar om det betyder att det händer så lite i mitt liv att jag inte har något att skriva om eller om det betyder att jag har så mycket som händer i mitt liv att jag inte har tid att skriva? jag gissar faktiskt på det andra alternativet !
I två veckor har jag nu varit jätteförkyld, febrig, hostig och jävlig. Johanna har i två veckor haft en stukad fot och inte kunnat lämna lägenheten och Moa har om någonting, efter att ha tagit hand om oss i två veckor, fått en oerhört ifrågasatt psykisk hälsa. har i alla fall i princip hängt i sjukstugan hemma hos johanna i två veckor med diverse film, diverse vin, diverse mat och diverse skratt. lite lite plugg har vi också fått in då och då.. lite..
Nu sitter jag i min soffa och har precis gjort en nudelwook. Jag skriver detta så du kan förstå min sinnesstämning jag har just nu. Aningen mätt och slö efter att ha suttit i biblioteket hela dagen och pluggat offentlig förvaltning.
Just precis kom det upp ett program på 5an som handlar om världens fetaste mördare. det är en kvinna som väger nästan ett halvt ton, mer specifikt 450 kg,  som tappade balansen och föll på sin systerdotter så att hans skalle krossades. ISCH !
Nu är det i alla fall tentavecka vilket innebär extremt mycket plugg. Får hoppas att det går bra. sedan blir det till uddevalla över sommaren och jobba och tjäna pengar ! Kommer sakna alla så fruktansvärt mycket och längtar till hösten igen !

RSS 2.0