trollstavar och insektsbett!

Nu var det ett tag sedan jag skrev ! Haft fullt upp ser ni ! :P haha.. Igår var jag på Harry Potter och filmer var GÖR-bra förutom sista "kapitlet" Där jag blev sjukt besviken på sminkningarna.. Ni som sett filmen fattar vad jag menar, och ni som läst boken kan ju ana vad jag menar. Resten märker om de ser den. En film som har en sån sjuk budget som Harry Potter borde haft råd att göra bättre sminkningar än så ! Men om man inte är en liten nörd och inte tänker på sådant så rekommenderar jag filmen STARKT ! Dock är man nästan tvungen att ha läst boken för att fatta allt..

Fick också igår ett insektsbett på benet som började klia lite. Tog för givet att det var ett myggbett, blev irriterad men kom över det! Idag kommer jag till jobbet och ser att "myggbettet"inte längre är stort som en puttekula, 50-öring eller en knapp. Nej det är snarare lika stort som en tennisboll, en 100-lapp eller en ja.. jag vet inte.. Captain Morgan-flaska om man tittar underifrån ! Det är rött, svullet, varmt, kliar och är ömt..... bör jag titta upp det ? hypokondrikern i mig skriker "DU ÄR DÖENDE ! SÖK HJÄLP SÅ KANSKE DET FINNS HOPP!", men logikern i mig säger "Håll lite koll på det, men det är säkert ingenting. Säkert lite känslig för giftet bara. Ingen fara". Men tänk vad min hypokondriska sida kommer bli arg på min logiska sida när jag ligger döende med hjärnhinneinflamation Eller någon annan mystisk sjukdom och tänk vilket dåligt samvete min logiska sida kommer att ha!

Ja ja ! Jag får väl återkomma ifall jag överlever ! Annars; farväl mina vänner ! Jag älskar er ! Jag vill att ni gråter på min begravning likt italienska katoliker och jag vill att alla ska ha svarta kläder ! Min mamma vet hur begravningen ska ordnas då jag berättade detta för henne för många många år sedan, samt testamente skrev jag i högstadiet. Vet inte riktigt vart jag lagt det men det är skrivet ! Farväl !

En mörk dag

Skickar en tanke till Norge. Skickar en tanke till de skadade, döda och deras anhöriga. Det är en mörk dag och åskan som mullrar över mig nu, känns allt annat än vänlig. Som om den mullrar förbannat på den man som valde att göra detta. Finns inte mycket mer att säga, än att jag hoppas att de som misst livet finner frid och de som lever kommer att läka, både psykiskt och fysiskt.

Jag förbannar även människan som helt lugnt och kontrollerat, nästan med glädje, kan avrätta över 90 personer på en eftermiddag pga politiska åsikter. Sådana människor borde inte ha fötts.

Arbetshelg

Oj vad länge jag sov idag ! Måste varit trött ! Haha !

Nu sitter man här och ska snart åka till jobbet för ännu en helg av arbete ! Men det är väl okej med tanke på att man inte jobbar speciellt mycket denna veckan. Var ledig hela helgen, sedan jobbade man måndag och tisdag och sedan ledig fram till idag klockan 4 ! Helt okej anser jag ! :P

Skall även åka och hälsa på min lilla pappa imorgon, och det blir ju mysigt så tror att denna helgen kommer bli helt okej ändå ! :p

Början också förstå att jag måste tvätta snart, då jag börjar få slut på t-shirtar ! :O hm. inte okej riktigt ! Får försöka att göra det någon dag här snart ! Men när ?! Jag har för lite tid !


Tröttingen!

Usch vad trött jag har varit idag! Var så fruktansvärt segt att stiga ur den varma sängen imorse och ut i en rätt så rå sommarmorgon. Regnet låg kvar på backen sedan nattens skyfall och jag var inte alls sugen på att åka till jobbet. Som tur var har det gått bra, och varit en trevlig dag ändå, trotts att man har gått runt och gäspat hela dagen !

När jag kom hem så kröp jag ner i sängen och gick inte upp försen helena tvingade upp mig, för hon ville komma ut och äta glass och sola lite ! Jag menar, lite glass säger man ju inte nej till ?

solen försvann dock ganska snabbt men blev någon timme på gräsmattan med en fin tjej, lite tidningar och böcker !

Nu kröp jag återigen ner i sängen för att gosa lite till en film! Känner mig hyperslö, även fast jag var ledig hela helgen och nu är det två dagar igen. Man känner verkligen att kroppen och huvudet inte är van vid att jobba såhär som man gör! Jag hoppas man vänjer sig tillslut för att gå hela livet såhär, det vet jag inte riktigt om jag vill !


en nykter dag på Stranden

Nu var det dags att stiga upp ur sängen för en ny dag, men ack inte riktigt än ! Först ett litet inlägg tänkte jag !

Gårdagens vackra väder lyser med sin frånvaro men gårdagen var rent ut sagt jävligt underbar !

Började med att man vaknade här hemma av att solen lös in genom fönstret. Steg upp och åt frukost och sedan iväg till stan för att hämta Goda vänner och dra ner till skeppsviken och lägga sig på en gräsplätt. Låg där länge och solade och när hungern kröp på så åkte vi och köpte lite god mat, hämtade kubb och gitarr. Stereo hade vi redan med oss och gud vad gött det är med en sån !
Gick sådär i kubben men fick allt ner en och annan kloss. Vi satt där nere till ca 21:30 då de andra (som drack öl samtidigt) kände att det var dags att avancera ! Så jag (som var chaufför) droppade av de flesta hemma hos sig, och drog mig hemåt, inte ett dugg missnöjd för det ! Det är ganska skönt att känna att man inte vill dricka ibland. Att verkligen känna "Nej tack det är bra". Detta är stora steg från ungdomslivet till Vuxenlivet !

Nej ! nu är det väl dags att stiga upp misstänker jag !

Ha det så bra alla mina vänner !
tjingeling !


En självklar kandidat

lite fortsättning på föregående inlägg. '

Pratade precis med Göteborgs Universitet och hon sa att chansen inte är speciellt stor att komma in på den reservplats som jag har. Så ja.. så är det.. De goda nyheterna är att jag kan söka igen till nästa vår, och då är det mindre som söker. Det ger mig lite mer tid att söka lägenhet, kanske göra högskoleprovet igen och en liten stund kvar i uddevalla. Det negativa är ju då såklart att jag måste bo hemma ett halvår till, när jag verkligen gått in för att flytta hemifrån till hösten. Det innebär också pendlande fram och tillbaka till göteborg ett halvår till, i jobbet, när jag verkligen sett fram emot att kunna arbeta där mer än jag reser dit ! hoppas att allt löser sig för lilla mig. Det är jobbigt när man kommit fram till vad man vill bli och sedan inte få bli det. Väldigt märkligt också med tanke på att jag har relativt bra betyg, jag har högskoleprovet och jag har 15 HP från jöken... Jag tycker att jag ska vara en självklar kandidat ! :o


Väldigt Dimmig Framtid

Just nu känns framtiden ganska mörk. Fick antagningsbesked 1 idag för högskolan och fick reda på att jag bara kommit in som reserv på socionomprogrammet, vilket jag inte har en aning om vad det betyder. Stog väldigt höga siffror efteråt också så, chansen att jag kommer in är väl inte så stor då kanske.

Även OM jag kommer in är det de där så är det fortfarande problemet med lägenheten? Nu har jag frågat alla jag känner i Göteborg om de känner någon som vill hyra ut sin lägenhet eller ha en inneboende, men inget verkar nappa. Ska jag pendla fram och tillbaka mellan uddevalla och göteborg till både skola och jobb? Det kommer ju verkligen inte funka i längden!

Skulle det nu bli att jag inte kommer in så har jag ju heller ingen direkt plan 2. Det enda jag vet är att jag inte vill bo hemma längre, och för att kunna flytta måste jag ha ett jobb som ger någorlunda med pengar i alla fall, och som är någorlunda pålitligt (timanställning på hemtjänsten kan nog inte räknas som vidare pålitligt). Vad händer då?

Det blir i alla fall att ringa till Göteborgs universitet imorgon och fråga hur stor chansen är att jag kommer in, sedan får vi ta det som det kommer därifrån. Kanske bör man börja söka nya jobb?

I alla fall är jag långledig hela helgen nu så blir skara sommarland på lördag plus lite annat skojsigt !

Vill också Gratta storebror Magnus och hans lilla fru Emma som fick sin andra son igår kväll! Nu har jag tre små brorsöner och om den nya är lika fantastisk som de andra två så har jag världens bästa syskonbarn !

Nu är jag hungrig så nu blir det lite mat !

Tjingeling

Värdefull

Har en klump i magen.

Precis tittat på filmen "Precious" och den berörde mig någonting fruktansvärt.

Den handlar om en 16årig flicka som väntar sitt andra barn med sin pappa. Hennes mamma misshandlar henne både fysiskt och psykiskt och hon går i skolan men kan varken läsa eller skriva. När Hennes skola får reda på att hon är gravid blir hon relegerad och hon vet inte längre vart hon ska ta vägen.

Det är en film om hur jävligt unga människor kan ha utan att myndigheterna gör ett skit. Hur människor blir behandlade värre än skadedjur mitt på öppen gata, men ingen stannar och säger till. Ingen frågar hur du mår, ingen bryr sig.

Det värsta av allt är att det faktiskt går till så. Jag hoppas så innerligt att det inte händer i Sverige men tyvärr så tror jag att det gör det. Att barn och ungdomar blir misshandlade och våldtagna av föräldrar tvivlar jag inte på, men att myndigheterna ser och hör, utan att ingripa. Jag vill inte tro det. Insikt som denna får mig att vilja göra någonting. Jag vet bara inte vart man ska börja, men även den längsta resa börjar med ett litet steg.


Lill-lördag!

Igår, onsdag, var det s.k lillördag! Det är en klassisk ursäkt för människor som känner att kalasa på lördagar inte räcker utan är helt fantastiskt sugna på att gå till arbetet bakfulla!
Jag däremot.....


är ledig idag!


Gårdagen började med jobb, och det var jättetrevligt, men så sjukligt varmt! Gick runt och svettades hela dagen typ, och när det var dags att gå hem tänkte jag att jag skulle svänga förbi kissleberg dit helena skulle för att fixa sin bil ! Väl där hittar jag Helena och hennes Pappa sittandes på uteplatsen och gottar sig när grannen kommer med kaffe och öl; självklart frågar hanom jag vill ha en; och jag menar ? en öl i solen efter en svettig dag på jobbet? Säger man verkligen nej till det ? NEJ!

Så det blev att sitta i solen och dricka några bärs samt diskutera helt jävla sjuka saker och vad som bara skulle vara en snabbvisit blev ett heltkvällsbesök!

Nu sitter jag hemma hos Helena och Sandra! Helena har åkt till jobbet och Sandra skulle "bara sova en halvtimma till" så ska snart in och väcka henne igen. Funderar dock på att gå upp och göra frukost till henne... hmm.. kanske det.. tjingeling !

Cross-VM i uddevalla !

Denna helgen var det cross-VM här i lilla uddevalla och jag var ledig ! Det betyder att det kom massvis med nytt folk till staden både från resten av landet och resten av världen och självklart måste man ut och träffa dem. Kalaset började redan i fredags då jag och några av mina fina vänner drog upp till Glimmingen för att kika läget. Tyvär var det helt dött där, och myggen åt upp hela mig, så vi blev inte långvariga. Istället åkte vi hem till Sandra och Helena där vi praktiskt taget satt hela natten och lyssnade på musik, diskuterade djupa saker och drack lite öl/cider. kom inte i säng försen runt halv 5 men Blev en rätt bra kväll för att värma upp till lördagen då kalaset riktigt skulle börja.

På lördagen vaknade jag och Helena och var helt utmattade klockan två. Bakfyllan var tyvärr ett obehaglit faktum. Det första vi gjorde var att beställa Pizza, samt kika lite film. Knappt det orkade vi det innan vi gick och la oss igen. Andra gången vi vaknade hade klockan hunnit bli halv sju på kvällen och vi fick inte tag i någon som skulle hitta på någonting. Lite smått oroliga över att det inte skulle bli någonting alls gjorde vi oss i ordning och bestämde oss för att dra till Harry's ändå, ifall man skulle träffa några roliga folk. Väl på Harry's kände vi oss lite för nyktra för omgivningen så tog en efterlängtad Tequila och sedan var partyt igång! Vilken kväll ! Utlandskänsla på bakgården, med helt underbara människor och sambatåg! Träffade massor med goa människor som inte var rädda för att prata med främmande folk!

Det är ett ganska obehagligt faktum även det att människor i en sådan liten stad som Uddevalla ofta blir misstänksamma ifall någon främmande människa kommer fram och säger "Hej". Det räcker att bara komma till Göteborg så ändras inställningen helt! Förstår inte vitsen med det ! Blev en grymt lyckad kväll i alla fall och efter krogen stängt så vandrade vi vidare. Träffade lite folk på vägen som självklart körde oss till Landbadet (av alla ställen?!) Där det blev natt-nakenbad ! Underbar känsla att vara lite berusad och bada naken måste jag säga, och är någonting vi så måste göra om igen snart ! Kanske inte på landbadet dock, då jag finner vattnet där oerhört ohygieniskt ! (Dagens ord är saker som börjar på O märker jag nu).

Over all var kvällen helt jävla fantastisk ! DAgen efter när vi vaknade ville vi bara göra om det igen, och förhoppningsvis blir det snart igen !

Tack alla som gjorde kvällen så som den var, det kommer vara ett helt fantastiskt minne att ta fram ur sin lilla minneslåda i vinter när mörkret och kylan kommer !

Tjingeling !

RSS 2.0