En kyss att bygga en dröm på!

Efter en härlig dag tillbaka på jobbet på hemtjänsten där man träffat några av alla goa kollegor och alla söta små vårdtagare och även efter kvällen på teatern igår så konstaterar jag nu att jag har världens bästa extrajobb. Det är få förunnat att få ha så bra kollegor och så bra arbetsuppgifter som jag har på mina BÅDA jobb! Människor som är glada, trevliga, hjälpsamma och bara allmänt mysiga ! Självklart har även jag dagar då jag verkligen inte vill jobba och att allt på jobbet bara är görtråkigt men det beror nog egentligen inte på varken kollegor eller på arbetsuppgifter (om det inte är dagar då allt som inte bör hända händer och man får stressa ihjäl sig) men oftast så är sådana dagar helt och hållet mitt eget "fel" om man skulle kunna kalla det för fel, då det är dagar som jag själv inte är på topp och allt jag hade gjort inte hade varit så bra.

Har också spenderat eftermiddagen med Helena, Sandra och även Markus och Adam som var med en liten stund. Vi tvättade först Helenas bil och grejade lite då hon hade bytt olja och oljefiler (Duktig tjej!) och sedan hem till Sandra och Markus där vi bara allmänt pratade stunt och hade det gott ! Det får mig att inse att jag har världens bästa vänner ! Jag är ingen människa med överdrivet många vänner, utan jag har mina nära som jag kan räkna på två händer, sedan har man sina bekanta och människor man tycker om men inte riktigt kan kalla för riktiga vänner då termen 'vän' för mig innebär väldigt mycket. Jag väljer kvalitet framför kvantitet varje dag och anser inte att jag förtjänar någonting mindre än det allra bästa och därför är jag så lycklig då jag väldigt obekymrat kan säga att jag har hittat det allra bästa!

Nu sitter man då och väntar på att mannen skall komma hem från jobbet så man får höra hans röst en stund innan man ska sova, så man har något vackert att bygga fina, fluffiga drömmar på! Skulle helst vilja ha 'en kyss att bygga en dröm på' men eftersom mina läppar inte räcker så långt så får det gå lika bra med den vackra stämman av sin älskade!

Känner mig oerhört poetisk idag och uppriktigt glad och det är inte varje dag man får känna så ! Så inatt skall jag somna med ett leende på läpparna och hoppas att jag vaknar med det också !


Frisking ?

Nu har man legat dålig i en vecka. Vad som började som halsont slutade i katastrof och jag som blir döende när jag är sjuk, jag led ! Men nu är jag på bättringsvägen. Inte riktigt fått upp matlusten på topp än men den kommer väl den också !

Någonting som var riktigt otäckt dock det var igår natt när jag vaknade i panik av att det gjorde så ont i bröstet och på ryggen i brösthöjd! Det kändes nästan precis som när cystan i min äggstock sprack fast det var i bröstet istället och jag som kvällen innan hade sett en man dö på SOS västkust för bröstsmärtor som INTE var en hjärtinfarkt blev ju livrädd! Låg i sängen i nästan 20 minuter i fruktansvärd smärta tills det sedan gick över. Undrar fortfarande vad det var och måste säga att jag var livrädd ! Uschiamej !

Idag blir det försöka återuppfå kraften med att städa lite på rummet och greja och imorgon blir det jobb på teatern och onsdag jobb på hemtjänsten ! Känns bra ändå ! :)

Sjukling ?

Då var det tisdag och ännu en helg har flutit förbi. En arbetsfri helg, för att vara exakt !
Denna har spenderats i Alingsås med mannen, vilket inte är någonting man är bortskämd med nu för tiden eftersom vi jobbar om varandra ! :P

Där har det inte hänt så mycket, faktiskt. Fiskat en liten sväng, men det var väldigt kallt! Fick faktiskt en fisk på kroken som hoppade upp över vattenytan och smet. Jag tror att det var pga att jag fick panik och inte släppte linan! Good Job ! 

Det var en mysig helg men nu ligger jag i min säng denna tisdag-eftermiddag och har väldigt ont i halsen och en riktigt jobbig huvudvärk och väntar på att mamma ska komma hem och ta hand om mig. Jag vet att jag är vuxen nu och inte ska behöva en mamma som tar hand om en när man är sjuk, men visst är det skönt när hon gör det? Dock hoppas jag på att det inte är någon sjukdom med tanke på att jag tackat ja till jobb på hemtjänsten både imorgon och på torsdag och sedan jobbar på teatern hela helgen. och jag är inte duktig på att jobba sjuk. Så Vi får hoppas att detta går över tills imorgon !

Hände också i Helgen att jag fick svar på att jag fått en liten studentlägenhet i Göteborg! Den är ledig f.r.o.m 1 December och jag är helnervös eftersom jag inte kommit in på skolan än! Väldigt skrämmande tycker jag ! men även lite spännande ! Så om allt går som jag vill så kommer jag aldrig behöva flytta hem igen efter den 1 December !

Nu kom min mor hem ! Tjing !

Kycklingwraps och Zombiefilmer

Nyvaken och ligger i sängen och funderar på vad det kan bli till frukost idag ! Mamma handlade igår så det finns förhoppningsvis endel gott och nyttigt i kylen men har inte varit nere än så vet inte vad ! Funderar starkt på att gå ner och kolla !

Igår var jag inne i stan och träffade Sandra ! Vi gick på stan en sväng, sedan tog vi en härlig promenad i höstsolen på en timme och sedan lagade vi kycklingwraps med massa sallad och gott till Edvard och Adam som också hände i deras place ! Spelade Mario Cart Battle och jag var så grym ! Var bättre än både Adam och Sandra ! Det tycker jag var bra ! Sedan var ju Edvard så bra att han slog typ oss alla men ändå ! Jag är nöjd !

Sedan blev det Zombie-film och jag satt uppkrupen i sandras knä typ hela filmen och blundade halva ! Inget stort fan av zombiesar ! Överraskande nog har jag inte haft några ihågkombara mardrömmar innat vilket är bra ! Det får jag bara av Raptorerna i Jurasic Park ! USCH ! Nej ! Nu ska jag ner och kika om det finns någonting mumsigt att äta !

Tjingelling !


Livrädd och panikslagen

En månad kvar. Idag är det exakt en månad kvar till antagningsbesked 1 kommer. Jag har denna vecka fått tre erbjudanden på studentlägenheter så om jag inte kommer in så står jag med en lägenhet, en hyra och i princip noll i inkomst. Jag är livrädd. Jag har kastat mig ut i det helt okända och jag är livrädd. Samtidigt försöker jag tänka logiskt och fråga mig själv; Vad är det värsta som kan hända? Det enda svar jag kan komma på är:

Jag kommer inte in i Göteborg, jag måste kasta 3550 kr i sjön på en lägenhet jag inte får bo i, jag blir förmodligen tvungen att flytta och lämna ALLT jag kämpat så jävla hårt med att bygga upp här. Jag får lämna mitt jobb, jag får lämna mina vänner, jag får lämna min familj och jag får lämna min man. Jag får lämna allt jag älskar för att snabbt som fan få tag i en lägenhet någon annanstans för att ÅTERIGEN bygga upp ett liv som jag förr eller senare kommer få lämna. Är det ALLT detta handlar om ? Är det meningen med livet ? Att ständigt bygga upp liv som man sedan får ge upp för att kunna komma framåt? Måste det ena kosta det andra ?

Jag tycker jag har rätt att vara livrädd. Jag tycker att jag har rätt att balla ur lite då och då och jag tycker att jag har rätt att få panik. Jag vill inte lämna allt igen. Jag orkar inte bygga upp allt nytt igen. Jag bygger gärna till, det är lugnt med mig. Jag utökar gärna mitt liv med nya erfarenheter och nya bekantskaper men jag vill inte lämna det jag kämpat för att bygga upp. Därför ber jag nu till vad som än finns där ute. Jag ber till Gud, jag ber till Allah, jag ber till Buddah och moder jord. Jag ber till Jultomten och jag ber till tandfén ! Jag ber till allt som kan hjälpa mig; snälla ! Tvinga mig inte att ge upp allt igen. Låt mig komma in på skolan och få ha kvar allting ! Snälla !

yttepyttesmå FRAMsteg !

OJ! Här satt jag, på min lilla säng och funderade på ifall jag skulle ta och rensa bort alla sommarkläder och försöka få väck det som jag inte använder. Då får jag som en blixt ifrån klar himmel för mig att ta ett träningspass.

Låt mig förklara från början;
För ett bra tag sedan fick jag för mig att köpa mig en träningsDVD. Jag tänkte att om jag ska börja träna kan jag börja med en sådan och se hur mycket jag faktiskt tränar innan jag binder upp mig på ett gymkort jag ändå inte kommer att använda. Så jag köpte en liten DVD från CDON.com för 50 riksdaler inkl. frakt och tyckte att det var ett ganska bra köp. DVD:n innehöll ett core-pass (mage och rygg) ett aerobic (kondis och styrka typ) ett body (intensiv kondis och styrka) samt ett stretch-pass ! Jag fastnade mest för core och aerobic men har inte använt dvdn så mycket som jag önskar. men idag var det riktigt roligt ! Jag körde Hårt och jag gav inte upp och stängde av ! Körde två pass på raken ! och jag var helt slut när jag var klar med första ! Jag är riktigt stolt över mig själv och ska försöka att köra i alla fall ett pass om dagen. Det är bara 30 minuter per pass och känner man att man orkar två pass så är det väl toppen men för att inte tröttna så säger jag ett 30minuters-pass om dagen är väl inte förmycket begärt !? det kommer att vara jobbigt i början men 30 minuter jobbigt på en hel dag är väl helt okej ?!

SÅ ! Nu har jag fått ett av mina livsomvändande ögonblick och jag hoppas att det håller längre än någon vecka ! haha ! Nu ska jag ta mig en liten lätt lunch tänkte jag; Tydligen ska man passa på att äta någonting direkt efter träning har jag hört någonstans och det passar mig utmärkt ! är heller inte så hungrig nu så behöver inte äta så mycket ! :p Sedan blir det nog rensa garderoben !

Även fått erbjudande på två stycken studentlägenheter idag. Inte alls säkert att jag får dem med tanke på att det enda jag vet är att jag står på plats 2-5. Kan lika gärna vara plats 5 som 2. Men sagt ja och hoppas på det bästa. även om jag inte får någon av dem är det också ett tecken på att det börjar hända någonting på min framtidsfront ! att jag inte är dömd till att bo hemma hos min mamma hela tiden och inte kunna ta hem mina vänner och min pojkvän för att jag tycker det är småpinsamt ? Inom en snar framtid kommer jag ha flyttat hemifrån för gott !

Ha det så bra ! Ville bara skryta om mina lätta och nästan obefintliga framsteg, men ändock; FRAMSTEG !

Tjohooo !


Tragiska musikaler och tequila !

Lördagen var en härlig dag ! Den började redan klockan 12 på förmiddagen när jag och min kära mor satt och väntade på att få gå till bussen och korkade upp en cider. Sedan var dagen igång med en bussresa till Göteborg där busschauffören spelade sådan musik som man blir ytterst trött av. Väl nere begav vi oss till GöteborgsOperan som jag hela tiden jämförde med allas våran egen Lisebergsteater och även om GO är stor och mäktig så föredrar jag det lilla och mysiga på Lisebergsteatern ! Plus att servicen är mycket bättre där!

Musikalen West Side Story var otroligt bra ! De var otroligt bra artister och jag var mäkta imponerad ! Både jag och mamma satt och snyfftade i slutet så det var väl värt pengarna och tiden !

Efter detta var det dags att bege sig någonstans för att få i sig lite mat och då blev det Jensens i Brunsparken där vi avnjöt en väldigt god måltid och en flaska vin !

Sedan var det bara att åka hem igen och då hoppade jag av på torp och fick skjuts av Edvard in för att fortsätta kvällen i ungdomens anda medans min kära mor tackade för sig ! 

Det bar då av till en förfest där jag träffade Helena och Tommy samt några andra trevliga fillurer ! Där stannade vi en stund, och drog sedan vidare till Mortens där vi hade görtrevligt ! Träffade massor med människor man kände (och inte kände) och hade det allmänt trevligt ! Kanske till och med lite för trevligt då jag och Helena redan strax efter ett kände att det var dags att ge sig hemåt ! Hur lång tid det tog hem är jag osäker på, men det gick inte så fort !

Gårdagen blev seg och det hände inte mycket. Helena och Jag somnade i sofforna till lite disneyfilmer och vi var allmänt sega hela dagen; ett pris man dock är villig att betala om man hade en trevlig kväll innan !

Nu ska jag snart stiga upp och äta frukost !

Tjingelling !


Latmask !

Idag är det tredje November och sist jag skrev var innan jag och Helena åkte till Cypern vilket vi gjorde den Andre September. I två månader har jag alltså lagt min värdefulla tid på annat men nu kände jag att det var dags för en uppdatering.

Resan till Cypern var som ni alla säkert redan vet en dröm utan dess like. Jag och Helena hade det helt underbart med närmare 35 grader i skuggan och 29 i vattnet. Brände oss ju endel också men det var ingenting som lite drinkar i poolbaren med vår käre vän bartendern inte hjälpte ! Tror faktiskt jag prickade av nästan varje drink på drinklistan den veckan !

Efter Cypern har det varit fullt upp ! Föreställningarna på Lisebergsteatern har återigen startat vilket betyder många arbetande helger. I alla fall någon dag varje helg, men det tycker jag ju bara är roligt. Enda nackdelen är ju bara att jag får mindre tid åt T men det får vi tåla; man måste ju tjäna lite pengar i alla fall? Man kan inte leva på kärlek tyvärr !

Arbetet på hemtjänsten fortskrider sakta men säkert! Får lite tider då och då, men inte så mycket tyvärr, men tillräckligt för att det ska vara roligt att komma till jobbet och träffa alla söta tanter och gubbar !

Annars börjar jag bli rätt trött på min livssituation för tillfället. Känns lite som om man inte kommer någonstans och bara går och väntar på att saker och ting ska börja, men jag har kommit fram till att det inte är mycket jag kan göra för att sätta fart på allt då jag just nu väntar på antagningsbesked 1 ifrån högskolan. Sökt socionomprogrammet i Göteborg vilket är en av de 20 mest sökta utbildningarna i sverige med 2276 sökande.
Hoppas dock att mina enormt bra gymnasiebetyg, mitt halvdana högskoleprov och mina 15 Hp ifrån Jöken ska hjälpa mig att komma in !

Annars är det bara en lägenhet som skiner med sin frånvaro, liksom solen, men jag söker och söker och hoppas att jag någon gång ska kunna få flytta hemifrån igen, denna gången permantent!
Hur skönt det än är att få mat hemhandlad, tvätten tvättad och struken, gratis boende och alla andra lyxerier man kan få som hemma-hos-mamma-boende så börjar jag bli förbaskat trött på mig och längtar nu efter att få sköta mitt eget liv, ta mitt eget ansvar och få bestämma själv vad det ska finnas i kylskåpet eller ej !

Men jag bor fortfarande här hemma och eftersom jag gör det så får jag bara gilla läget, följa mammas order och städa mitt rum. (vilket för övrigt verkligen behövs just nu!)

Detta var min uppdatering för nu, kan inte lova när nästa kommer men kan väl försöka att skriva inom två månader !

Tjingeling !


RSS 2.0