Tisdag mitt i veckan !

idag är det tisdag och det har gått ett par dagar sedan jag skrev sist. Igår så började vi med vårt första arbete som skall redovisas på onsdag och idag ska vi slutföra det. Riktigt stolt och känns väldigt bra då alla i gruppen gav sig fan på det och satt kvar i skolan i ungefär fyra timmar och läste, skrev och satte ihop arbetet! Väldigt nyfiken på vad de andra grupperna har satt ihop!

Har även beställt biljetter hem på torsdag så blir hemresa i helgen ! Skall på ett sätt bli härligt att komma hem och träffa vännerna och även familjen ! Man är väl inte riktigt van vid att vara hemifrån såhär länge än.

Nu skall jag snart kila ner till skolan för en "kick-off" vad nu det betyder !

Lördag

Oj ! Det är redan lördag igen ! Det betyder att jag snart bott här i en vecka!

Denna veckan har ju varit helt galen känns det som ! När jag tänker på det med objektiva ögon så är det inte alls speciellt mycket men mixen mellan väldigt mycket inormation, koncentrationen som krävs för att hålla reda på alla namn och festande nästan varje dag i en veckas tid är med subjektiva ögon någonting jag inte klarar av. Därför valde jag att stanna hemma ifrån pubrundan igår och återhämta mig en aning. Jag behövde verkligen det efter tidigare veckans fester så jag lämnade knappt soffan igår! IDag är jag också ledig och skulle behöva handla lite, ska se om jag kan lura med mig några av mina kamrater till Konsum eller om det får bli att gå själv ! Skulle också behövt åka ner till stan och byta ett par Jeans som inte passade. Ska höra med folk lite längre fram när de kanske vaknat !

Nu ska jag i alla fall äta lite frukost ! Sedan blir det nog jobba lite med första uppgiften vi fått nu !

ledig dag

Gårdagens lediga dag gick fort men var också väldigt trevlig ! Tog sällskap av några nya klasskamrater och åkte till stan på en shoppingrunda. Fick även betällt böcker, då det inte fanns att köpa i staden. Tyvärr blir då böckerna lite sena men de bör ju komma nästa vecka ! Får helt enkelt läsa lite mera, lite snabbare!

Idag blir det första föreläsningen och sedan den efterlängtade Disneysittningen!

Andra skoldagen fortsättning !

Nu har man kommit hem efter andra skoldagen och den har också varit helt jättebra ! Blivit medlem i studentkåren, skaffat ett busskort och haft en hel dag dedikerad till yrket socionom; vad det är, vad det innebär och varför just jag valde att utbilda mig till detta. Känns så jäkla skönt för jag känner verkligen än så länge att jag hamnat rätt! Känner väldigt inspitation och motivation och känner att det både skall bli intressant att lära sig och att sedan få använda den kunskapen till att arbeta med det. Känns verkligen väldigt bra !

Nu sitter man här hemma och har precis fått i sig lite mat. Sedan blir det göra sig i ordning inför kvällens nollning. Igår var det en liten lär-känna-varandra-kväll och det var jättetrevligt ! Skrev också världens bästa SPEX-sång. (SPEX= socionomprogrammets examen). Ikväll blir det stadsvandring vilket är väldigt bra för oss som inte riktigt är säkra på stan, eller som jag då aldrig varit där! Sedan blir det nollningsfest på Tempel! Ska bli riktigt roligt då det både är mina studiekamrater och även andra nollor! Nu är det dock bara tre program som börjat nu i vår Socionomerna, Ekonomerna och Sjuksköterskorna. Men jag tror att det kommer bli kul ändå !

Andra skoldagen !

Första skoldagen gick över förväntan ! Helt underbara människor och jag tror till och med jag har fått mig ett par vänner ! Dialekten börjar redan förändras till Gud vet vad, eftersom alla kommer ifrån helt olika ställen i sverige ! Detta är bara ett simpelt frukostinlägg och jag måste fortsätta göra mig klar inför skolan så får göra ett längre inlägg någon annan dag ! Imorgon kanske ? Då är jag ledig !


Första Skoldagen

Jag känner mig som en sexåring första dagen i skolan. Fast ändå inte, för då var man inte förståndig nog att vara nervös. Känns som om tarmarna ska dra sig ur kroppen och sätta sig på utsidan. Men det kommer nog gå bra. Jag tror faktiskt det. Bara väldigt nervös !

Som tur är är det sol ute och det blir nog en härlig promenad till Skolan, lite för att se hur långt det är! Ska bli skönt !

Så önska mig lycka till så uppdaterar jag mer i eftermiddag !


Det stora, svarta vuxenlivet

Nervositeten sprider sig i kroppen och insikten om att det är på riktigt sitter som en klump i magen som suger till varje gång jag andas in. I huvudet snurrar alla tankar och rädslor om vad som kan hända närmaste tiden och om snurret inte stannar snart så kommer jag att kräkas. Kräkas som ett barn på en karusell som snurrar alltför fort. Innan har tanken på flytten varit flyktigt spännande och pirret i magen var fortfarande märkligt behagligt. Som när någon kittlar dig och du inte kan sluta skratta med du vill ändå inte att det ska sluta. Jag vill fortfarande inte att det ska sluta men insikten om att det verkligen händer kom precis som en spark i magen. Den överväldigade mig och slog ner mig till marken där den nu stirrar på mig som ett svart, stort stirrande hål av ovisshet och ansvar. Det stora, svarta vuxenlivet.

Tänk er denna text med en allvarlig berättarröst som på en ljudbok och ungefär så känner jag mig just nu. Denna ovisshet ger mig ord jag inte haft flytande genom mina fingrar på alltför lång tid och jag känner hur dess värme sprider en typ av lugn inom mig.

Idag är alltså min sista dag innan jag flyttar hemifrån för gott. Om allt går som jag vill nu så kommer jag aldrig mer behöva bo hemma igen. Jag kan alltid komma och hälsa på men att inte behöva göra det kommer vara som friheten en instängd fågel känner när den äntligen får sträcka ut sina vingar och flyga. Även om risken finns att den glömt hur man gör och faller till marken. Även om maten som varje dag serverades i buren nu får fångas själv och att den städning och tvättning av bur och fjädrar som ständigt skedde regelbundet nu är någonting fågeln själv får ta ansvar för. Det är skrämmande för tänk om man inte får tag på någon mat? Tänk om man fallet hjälplöst och inser halvvägs ner till marken att man inte klarar av verkligheten? Att man kanske gjorde bäst i att stanna inne i det varma, trygga hem som kan jämföras med en livmoder.

Nej. Det är dags nu. Bära eller brista så är det dags.

Imorgon lämnar jag mitt bo, med avsikt att aldrig någonsin återvända.

Hemliga besökare !

Det är så roligt med blogg ibland! En vecka så känna det som om ingen läser. På statistiken står det att det ungfär ligger på 2 till 3 besökare om dagen och jag rycker på axlarna och tänker att "Jaja, de som inte vill läsa, de läser väl inte då?"

Sedan kommer man in en dag som denna och ser att det igår var inne 15 besökare och läste! Vilka är alla människor? Jag är jättenyfiken !

Anledningen till att jag skaffade blogg från början var ju mest att jag tyckte att mina statusar på facebook blev så oändligt långa och jag vet själv hur jobbigt det kan vara med långa statusar som man verkligen inte vill läsa. Här kan människor som är nyfikna på mitt liv, och vad jag tänker, komma in och läsa bäst de vill och jag blir verkligen jätteglad när man får så många som 15 läsare på en dag ! (Jag vet inte vad andra bloggare har, men jag tycker i alla fall att det är mycket!).

Skulle gärna vilja veta vem ni är, så kan ni inte bara skriva erat namn som kommentar ?


Nytt år !

Nytt år, ny dag, ny start !

Nu är det 2012 och mitt enda nyårslöfte är att försöka lämna det förflutna bakom mig. Eller som Pumpa så fint säger "Lämna det bakomflutna framför dig!" haha!

Nej mitt mål är att nu se livet som en nystart! 2011 slutade lite i kaos och med många förändringar som några var positiva men ändå många kändes rätt negativa. Det är nu dags för mig att försöka lämna det bakom mig. Acceptera att det hänt men att göra allt jag kan för att se framåt istället för att önska saker ogjorda. Det är ett nyårslöfte som jag tror är viktigare för mig att hålla än att börja gymma, äta nyttigt eller försöka med andra saker som annars står som top 10 på de flesta nyårslöfteslistor!

Så från och med nu skall jag se fram emot allt positivt som kommer att hända 2012 och göra det året till ett bra år! Jag skall göra detta år till ett livsomvändande år och hoppas att jag vid nästa nyårsafton ser tillbaka på 2012 och klappar mig själv på axeln. Att jag då ser att det varit ett bra år, ett år att minnas.

RSS 2.0