Snabbis

Snabbinlägg för att skryta om hur duktig jag varit som städat hela lägenheten ! dammsugning, våttorkning och diskning; Ja Hela köret ! Nu blir det promenad med Johanna i det helt underbart vackra vårvädret ! Hoppas ni alla har en mysig söndag !

Shopping och fettisdag

Ännu en shoppingdag med Johanna idag ! Fick hålla mig i skinnet för att inte köpa massor mer än det jag hade bestämt mig för att köpa och det ända som tillkom utöver det planerade inköpen blev en härlig träningsBH som jag länge kännt att jag behövt en ny ! Sedan blev outfiten inför fredagen komplett med en söt svart liten kjol och det väntar också en härlig vinter-överraskning ! Mer om det tänker jag inte avslöja än ! (Mamma, du kan vara lugn ! Ingen metall i min näsa.... än ;)

Sedan så kom jag på att det är fettisdagen idag ! Det är ju vanligtvis en dag då man äter semlor och massa godsaker vilket är ett nöje jag finner väldigt stor njutning i! Men jag tänker inte låta mig frestas ! Anledningen lyder såhär: Semlor består i princip av en vetebulle, vaniljkräm eller mandelmassa samt massa grädde. Vetebulle har aldrig varit någon favorit och grädde är heller inte min stora passion. Vaniljkräm är iofs gott men over-all så finner jag inte någon så extrem njutning i att äta semlor att det skulle vara värt det ! Helt okej tycker jag ändå för jag drar ner till gymmet och kör ett afropowerdance-pass istället ! Mycket nyttigare och mycket bättre för mig i längden ! Slå den ni !

Hoppas bara att träningen går bättre idag än igår då jag fick arbryta passet efter 40 minuter och gå ut och sätta mig i omklädningsrummet med huvudet mellan benen för att inte tuppa av ! Förhoppningsvis bara pga oträning och lite dåligt med mat, någonting jag förtvivlat försöker intala hypokondrikern i mig! Otroligt obehagligt dock!

Helt fantastiskt väder ute här i Karlstad denna dag. Solen skiner och jag överdriver inte när det nog är en 4-5 plusgrader och gatorna inne i city var helt snötomma ! Underbart ! Våren är påväg, sakta men säkert !

Fantastiska känslor !

Då var seminariumet för Den engelska kurslitteraturen klar och jag är väldigt positivt överraskad ! Vilket fantastiskt sätt att examinera en bok på ! Jag som älskar diskussioner och tankar och är den mest analytiska människa som finns älskar detta upplägg! Hade nog kunnat sitta i flera timmar och bara lyssna på vad alla andra sa och själv få säga det jag tänker på! Fantastiskt ! Är lite smått euforiskt för tillfället !

Måste också säga att jag har fantastiskt kloka och smarta kurskamrater ! Och med kloka och smarta syftar jag inte på "Bok-smart" dvs mycket fakta, siffror och saker man kan läsa i böcker, vilket de iofs också är, men jag syftar mer på hur duktiga alla är på att reflektera och ha vettiga åsikter och tankar! Det fantastiska är ju också att deras kunskap inte får mig att känna mig dum utan det får mig snarare att känna mig delaktig i detta! Det hjälper mig att känna mig klok! Även det en fantastisk känsla !

Känns så skönt att ha detta gjort så man kan börja koncentrera sig på kommande studier igen !

Idag blir det läsa läsa läsa och sedan träning ikväll !

Vilken härlig dag !

Härligt duktig idag ! Gick upp tidigt för att åka till Berjvik och Maxi för att handla mat ! Fick fyllt på skafferiet väldigt mycket så förhoppningsvis kan man vänta i alla fall ett par veckor innan man handlar igen ! Blev mycket bra saker som håller länge !

Blev en insident på bussen hem som jag nästan bara måste berätta om! Sitter i lugn och ro på bussen och längst fram sitter det en man som beter sig lite märkligt. Det visar sig att han är oerhört överförfriskad, dvs jättefull, och kan varken sitta still eller stå på benen. När han bara satt där så gjorde det inte så mycket men när han började vingla runt i bussen på ben som han knappt kunde stå på och hindrade bussen ifrån att köra iväg så började man fundera över ifall man skulle göra någonting, men vad? När han sedan satte sig obehagligt nära en stackars tjej i min ålder så började man verkligen fundera över VAD man skulle göra för att ingripa? Kan busschauffören tvinga honom av bussen? Vad gör man i en sådan situation? Jag som blivande socionom kände något sorts ansvar att ingripa men jag kunde inte komma på vad som skulle hjälpa! Blev oerhört illa till mods!

Men allt gick bra som tur var och jag hoppas bara att mannen kommer att komma hem eller har någon anhörig som kan komma och hjälpa honom men börjar även fundera över vad som hänt för att en människa skall hamna i en sådan situation?

Nu är jag precis hemkommen i alla fall och ska ta mig ett nyinhandlat Päron innan träning!

Har också fått reda på att jag nu ska flytta första maj! Har fått en liten lägenhet med eget kök och egen tvättmaskin på 29kvm ! ett litet litet sovrum och förhoppningsvis kommer jag kunna köpa en ny härlig soffa !

SKÖNT !

Nu har man bott här i ungefär tre veckor och det känns fortfarande jättebra ! Helnöjd med stad, människor och skola och trots att det är mycket att läsa så känns det ändå som om jag har lärt mig en hel del !

Har också förmodligen fått en ny lägenhet till senare i vår! En med eget kök, egen tvättmaskin och lite större men ändå i samma område ! Trivs ju väldigt bra här uppe på campus!

Nu ska jag snart iväg till skolan för föreläsning och sedan sätta mig med lite klasskamrater och diskutera kring ett seminarium som vi ska ha på måndag !

Blev också lite shopping i veckan ! Kände att jag behövde lite nya vardagskläder och är supernöjd med mina inköp som bestod i två par byxor och två tröjor ifrån H&M !


Inte så mycket att säga!

Blivit fruktansvärt dålig på att uppdatera och det är nog för att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva! Man kan tro att när man kommer till en ny stad med nya människor så ska det finnas massor med roliga saker att berätta om men jag kan erkänna att jag pluggar, gymmar, äter och sover mesta delen av min tid så det finns inte speciellt mycket att säga än så länge!

Idag är det i alla fall lördag och jag ska göra någonting som jag aldrig trodde att jag skulle göra, nämligen plugga. Och inte på vilket sätt som helst. Jag skall, tillsammans med några klasskamrater, vandra ner till universitetets bibliotek och sätta oss och plugga. Kan någon förstå det? Jag kan inte det i alla fall!

Behöver också handla lite frukostmat ! Alla mina flingor och mackor har tagit slut så får bli en sväng till affären sedan också !

(Det är sånna här ointressanta saker som jag har att berätta om! Hade inte varit så kul att läsa om det varje dag?)

Var också på lägenhetsvisning igår men gjorde bedömningen av att lägenheten i sig var fin men området tilltalade mig inte! Sökt endel lägenheter här uppe på Campus också så hoppas att man ska kunna få någon av dem!

handlings-utflykt !

Tänk att handla lite mat kan bli en miniutflykt när man gör det på andra sidan staden ! Var riktigt trevligt att ta bussen till en stor affär ! Billigare om inte annat !

Nu blev det lite cheerios och en avokado till väldigt sen lunch bara för att få någontng innan träningen nu ska gå igång ! Idag är nämligen första dagen på resten av mitt liv ! Jag ska gå med i gymmet här! Inledningen blir ett pass Afro-dans och imorgon blir det nog ett pass till ! Hoppas att det ska bli bra ! :D


Andra veckan !

Nu var andra skolveckan slut! Eller ja, andra veckans föreläsningar är slut. Kommer få fortsätta plugga ett par dagar till då det är mycket som ska förberedas till kommande föreläsningar och mycket som ska läsas ! Galet mycket som ska läsas faktiskt ! Men samtidigt som det är lite tungt så är det ganska intressanta teorier man läser om så när man kommer in i studietekniken lite mera så hoppas jag att man kommer att tycka att det är lika intressant att läsa inför föreläsningar som att gå på föreläsningar!

Idag skall jag åka hem till Uddevalla för första gången sedan jag flyttade hit och det ska ändå bli härligt att träffa familj och vänner igen en stund !

Måste också berätta om ett missöde jag hade igår! Blir alldeles full i skratt när jag tänker på det!
Tog en dusch och tyckte det var så himla skönt så satte på full sprut med härligt varmvatten och satte mig ner för att bara ta det lite lugnt en stund. Blundade och satt och filosoferade när jag tyckte att det lät lite konstigt. Öppnade ögonen och hela toaletten var översvämmad! Jag skojar inte när jag säger att det i alla fall var 2-3 cm vatten som täckte golvet ! Jag hade satt mig på golvbrunnen ! Ovanligt korkat men jag fick mig ett gott skratt ! Min avkopplingsstund blev inte alls så avkopplande !

Nu blir det fortsätta packa och sedan ta bussen ner till stan !

RSS 2.0