Jag trivs bäst i öppna landskap !

Hjälp vad jag har varit oaktiv här nu då !

I tisdags efter jobbet så drog jag och några vänner ut till saxenhof igen. solade, badade och tog ett par öl dagen till ära! Hade det verkligen hur gött som helst !

Sedan åkte vi in till stan och käkade mat. Jag käkade sushi och förde en väldigt intressant diskussion med mannen som jobbar på sushibaren. Visade sig att han är thai, men tröttnade på att laga thaimat så gick över till sushi och nu även skall göra japanska varmrätter! Fick också veta att thai-mat inte alls är fettsnålt som min pappa en gång i tiden sa till mig. Eller viss thaimat var det sa han, men det mesta är väldigt mycket matolja i.

Fick i alla fall min sushi, men eftersom det bara är jag som älskar det så köpte de andra pizza, och Helena köpte chokladflingor !

Igår vaknade vi tidigt när klockan ringde halv 9 och steg upp till en helt underbar dag ! Käkade frukost ute i solen och sedan bar det av till stadshuset för ännu en utbildning på jobbet. Tog inte mer än 15 minuter men ändå ! Sedan åkte vi vidare ut mot Grundsund där vi planerat att spendera dagen. Visste ni att det inte finns en enda bankomat på hela Skaftö?! Inte EN enda ! det är sjukt egentligen ! Jag frågade faktiskt!

Vi parkerade i alla fall nere vid Marinan och A som hade varit där förut såklar, ledde oss rakt in i ett ingenmansland ! Hade det inte varit så att vi konkat på badkläder, handdukar, stora vattenflaskor, öl och cider, solmadrasser och iklädda öppna skor och kjol/shorts, så är jag övertygad om att det hade varit jättemysigt att promenera i bergen där ! Skulle gärna åka ut dit någon annan gång och göra just det, men då vara lite mer beredd på att vandra genom ljung, taggbuskar, sumpmark och berg fullt med en svart mossa typ som man halkar på hela tiden, i ca en timme :)

som tur var hittade vi en närmare väg tillbaka sedan, som bara tog tio minuter och var på en stig !

Men det var ett äventyr mina vänner ! Väl där var det så klart värt all mödan att ta sig dit, för vad slår att ligga i solen på en klippa med öppet hav rakt ut, och dricka en kall öl tillsammans med de underbaraste människorna du kan tänka dig ? Det är rätt oslagbart faktiskt ! Det är igår jag kommer tänka tillbaka på i vinter när det är kallt och snö.

Vilket påminner mig om en mardröm jag hade inatt; Vaknade och det var snö överallt ! Jag blev så otroligt ledsen !

Nu har jag städat lite på mitt rum, tagit en dusch och krupit ner i sängen !

God natt på er !


Midsommaraftons kväll

Denna afton spenderades i sängen med choklad och fanta. Kände att jag inte orkade göra någonting annat, gjorde ett försök men känns nu som om jag gjorde rätt val i att åka hem igen. Min kropp är trött, mitt huvud är inte så väldigt fullt med energi det heller, så jag ligger här istället och funderar över de små sakerna i livet istället. Känns helt okej att göra det, trots att det är midsommarafton och de flesta är ute och firar, iklädda vackra klänningar och med blommor i håret dricker de gott att dricka och mår bra. Men jag behövde inte det denna afton, och man ska lyssna på sin inre röst. Imorgon fyller min vackra Mamma år, så då blir det åka till henne och fira henne efter jobbet! Jag undrar vad hon tänkte för 30 år sedan, när hon var 20 år och låg och grubblade över sin framtid. Trodde hon att hennes liv skulle se ut som det gör idag? Hade hon andra planer? Är hon nöjd?

Det är galet vad mycket jag börjat fundera och nästan oroa mig över hur mitt liv kommer te sig på sista tiden. Det är en blandning av nyfikenhet och ren skräck. Hur kommer mitt liv att te sig? Kommer jag att träffa någon som kommer göra mitt liv till den saga jag är ute efter? Kommer jag få barn? Hur kommer dom att vara? Kommer jag träffa flera stycken? Vad kommer jag att bli? Just nu har jag så svårt att se mig själv där; vara vuxen och ha snart vuxna barn? Jag? Är du tokig? Det är någonting jag vill men hur skulle jag någonsin kunna hamna där? Det känns så främmande på något sätt. Samtidigt som jag vill veta hur mitt liv kommer se ut och 20 år så är jag livrädd över att det inte ska bli så som jag vill, att jag kommer titta tillbaka och vilja att det skulle se annorlunda ut. Jag antar att det bara är att vänta och se, eller hur? Hålla tummarna och hoppas på att det löser sig?

Och att jag nu ska tänka att framtiden är morgondagens problem. Att det är någonting jag får hantera när det kommer. Jag är bara rädd att det ska vara försent då.

Aja, så är det med det. Blir till att sova nu så man orkar upp till jobbet imorgon!

Hoppas alla har haft en fantastisk midsommarafton !


Midsommar!

Äntligen en ledig dag ! En Dag då jag kan sova hur länge som helst utan att tänka på att jag snart skall till jobbet. Självklart måste jag tänka på att jag ska lägga mig i tid ikväll med tanke på att jag ska till jobbet imorgon bitti igen, men ändock ! Jag är ledig idag ! Det skall börjas med frukost i sängen tror jag, till en mysig film som jag inte kommit på vilken det är än, i väntan på att Helena skall sluta jobba och sedan får vi se vad som händer ! Lite midsommarfirande blir det nog i alla fall!


Att leva är att acceptera illusioner

Tankarna snurrar i huvudet igen. Är det någonting detta jobbet har fått mig att göra så är det att tänka på livet, och framtiden. Jag möter människor varje dag som har levt långa liv och jag får höra otroliga historier varje dag, från en tid som för mig är en helt annan värld. Det får mig att börja tänka på hur jag vill leva mitt liv, och hur jag ska kunna komma dit, jag med en dag. Sitta där med vitt hår och berätta för de unga människor jag träffar fantastiska historier om min ungdom, för det är de minnena som sitter kvar när man bli äldre. Eftersom Demens är någonting om finns i min släkt är jag livrädd för att jag ska bli sittandes och inte veta vart jag är eller vad jag gör, men ett genomgående faktum, för dementa som odementa är att ungdomen sitter kvar. Hur skall jag göra för att leva mitt liv fullt ut och inte behöva tänka "Tänk om" när jag blir gammal?

Mitt mål är att kunna sitta där när man känner att det är dags att lämna jordelivet och fyllas av känslan att inte ångra någonting. I mina futtiga år här på jorden så har jag också märkt att det jag ångrat mest är inte de saker jag gjort, utan de saker jag inte gjort eller sagt. De saker som jag låtit bli på grund av rädslan som står i vägen. Självklart kommer man göra saker man ångrar att man gjort, med tanke på att det mesta är ett spel och man kan inte vinna jämt, men jag vill säga som Sinatra så vackert sjunger i sin I did it my way: regrets; I Have a few, but yet again, to few to mention.

Jag vill kunna ge ett tillfredsställande svar på frågorna om ifall Jag har levt mitt liv med glädje och om jag har skänkt andra glädje genom mitt liv! Jag vill känna ett lugn och en fridfullhet i slutskedet av mitt liv och jag vill veta att jag tagit vara på den tid jag fick!

Så därför skall jag nu börja försöka trotsa min rädsla. Jag ska jobba på att se den i vitögat och ändå fortsätta gå. Det kommer inte alltid lyckas, och även om jag lyckas gå förbi rädslan kommer ändå inte alla val jag gjort vara bra, men då slipper jag i alla fall tänka på hur mitt liv kanske hade sett ut ifall jag bara hade vågat. Jag kommer förlora mycket på det, och jag kommer bli sänkt, men jag kommer förhoppningsvis vinna mer!









"Alla människor är skyldiga till all godhet som de aldrig utförde." - François-Marie Arouet de Voltaire


Ett Dygn I Göteborg !

Sitter här hemma hos Helena och har precis fällt en tår till "the Bucket list" och mår ungefär som jag förtjänar, dvs lagom seg att förstå att jag hade roligt igår men inte så dåligt att jag inte tycker det är värt det !

Gårdagen började klockan 8 då klockan ringde och vi steg upp, Jag och Helena. Lite trötta men ändå taggade! Vi begav oss för att hämta upp resten av vår lilla trupp och sedan bar det av emot Sveriges framsida, Göteborg!
Resan ner gick toppen då vi hade lite småkalas hela resan ner ! Lyssnade på Irlänsk musik hela vägen och jag vågar nog erkänna att en eller två öl slank ner trots att klockan bara var 10.

Första stoppet var Liseberg där vi får reda på att både Atmos Fear och Floomride var avstända, vilket jag tyckte var en stor besvikelse. Blev i alla fall lite åkande och lite spelande samt mat och vin på Restaurang! (Maten var väl sådär, men mätt blev man i alla fall!).

När vi tyckte att regnet tog över så åkte vi vidare emot nordstan och kikade lite där, och sedan vidare till Där vi skulle byta om inför kvällens bravader! Där gick de runt och slog varandra med ett skohorn, någonting som jag inte tänker gå in så mycket mer på, förutom att jag undrar hur dessa människors arma kroppar ser ut idag!

Utekvällen bjöd på en sväng till Parken Där det var rätt lugnt men än dock så trevligt ! Kvällen bjöd på Goa drinkar, trevliga Göteborgare (och även människor från andra städer som var trevliga de också!), Dans och hällregn! När vi skulle gå ifrån krogen så började det verkligen regna! Det var som någon vände på en hink och hällde massa vatten på oss för det var ingen som var torr när vi kom till bilen igen! Tur att Helena köpte nya torkarblad!

Vi kom hem runt 06:00 imorse och dagen har spenderats på soffan med mat och film !

Det där var min helg i inte alltför korta drag ! Hoppas ni hade det bra också !

Tjingelling !

"Livet efter Detta"

I flera veckor när jag suttit på nätet och letat film har jag snubblat förbi en och samma film hela tiden. Omslaget såg så fruktansvärt B ut så jag brydde mig inte om det, men efter att än en gång snuddat vid den så hämtade jag hem även den. Den heter Hereafter eller svensk titel Livet efter Detta och jag kan säga att jag inte längre snuddar vid dess B-liknande yta utan kastade mig rakt i dess gripande famn och drunknade i mina egna tårar under ca 2 timmar av mitt liv.

Filmen handlar om 3 personer runt om i värden. En man som bor i USA som efter en omständig operation när han var liten, och till och med dog ett par gånger, fick förmågan att kunna ta kontakt med de döda. En annan är en Kvinna från Paris som var på semester i Thailand när flodvågen kom, även hon dog men återuppväcktes snart, men inte innan även hon fick en glimt av livet bortom detta. Den tredje är en pojke i London som under redan ovanligt hårda förhållanden förlorar någon som förmodligen stod honom närmare än någon annan kan förstå. Dessa får man följa i sin kamp mot ett liknande mål. Man kan efter filmen själv tolka vad som är sant, eller inte. Man får själv avgöra vad det hela handlar om med utgångspunkt från sig själv.

Jag grät som ett barn 5 minuter in i filmen, och sedan kunde jag inte sluta. Tårarna bara rann. Jag fick till och med pausa filmen en gång för att riktigt gråta ut innan jag fortsatte och jag känner nu hur klumpen i magen bara växer. Filmen var så obehagligt vacker och framförallt Sann. Jag kände med varenda en av dessa människor och jag kände deras smärta som min egen. Så mycket att jag var tvungen att dedikera ett helt inlägg till den.

Jag kan bara säga till alla som orkar läsa detta att om ni är ute efter en film som berör, på gott eller på ont men en film som känns när man är klar med den, så skall ni titta på denna. Den är tvättäkta drama och som besvkrivning stod det även Fantasy men det beror ju helt på vad man själv tror. Så jag skulle vilja kalla det ett drama bara med en släng av Tro, hopp och kärlek !

Producent och regissör är Clind Eastwood
I huvudrollerna har vi:
Matt Damon
Frankie McLaren
Cécile De France


Att bli trött av att sova!

God afton vänner !

Nu ligger man här i sängen, söndag kväll och är trött som en sengångare ! (jag misstänker att de är trötta ofta eftersom de är så sega?) Har i alla fall jobbat hela helgen och blir även måndag och tisdag innan jag får en dag ledigt ! Sedan blir det torsdag och fredag också så är man ledig till helgen ! Jag undrar vad som tänks hittas på då? Kalas kanske ? Grillkalas om man har tur med vänner och väder !

Igår var en sjuk dag ! Jobbade förmiddag så gick upp klockan halv 6, när hela hemmet låg och snarkade så sött och åkte iväg till jobbet. Var en helstressig förmiddag och sedan när jag kom hem var jag så slut att jag slockande direkt när jag kom hem klockan 3. Sedan sov jag tills min bror ropar "hej då" i trappan vid halv 6, satte på en liten film och somnade igen vid 11. Sedan sov jag heeeela natten och halva dagen till klockan 11 igen. Inte konstigt att man är trött när man sover så mycket !

Har i alla fall kikat på alla X-men filmer i kronologisk ordning och dom är rätt häftiga ändå ! Actionfilmer i äkta serie-tidningsanda ! Jag gillar det ! Sedan kikade jag på filmen Spartacus igår. Den påminnde mycket om serien, förutom att serien är en aning med porrig och bisarr, men den var aningen för lång tyckte jag. Fick ta en paus emellanåt och göra ngåonting annat..

Nej! Nu ska jag sova Igen för imorgon blir det åter upp med tuppen och åka in till jobbet !

God natt mina vänner !

Tjingeling !

Studenten!

idag tar några av mina små vänner studenten och OJ vad avundsjuk jag är!

Tänker mig tillbaka på min härliga student förra året. Började dagen halv 7 med en grogg och champange och sedan på eftermiddagen fick man lägga sig och sova i ett par timmar för att återhämta sig ! Strålande sol och hur gött som helst hade vi ! Vill tillbaka en aning!

Men idag är det Sandra, Elena och Elin som tar så nu är fokus på dem ! Grattis Tjejer !! :D Synd bara att det regnar ute ! :(

Kortis inlägg!

Kort inlägg ! kvällen har spenderats ute på landet med grillning och sedan att spöa skiten ur folk i finans ! GRYM är jag ! haha.. Nu är jag trött och ska sova med bästa Helena samt introducera henne för Mr Jeff Dunham !

Imorgon blir det iväg en liten sväng men jag säger inte vart ! Inte än för det är en överraskning !

Ha det gött !
Tjing!

Barnpool och paraplydrinkar

Då var man hemma igen efter en natt inne i city tillsammans med mina underbara små flickor !
Igår började vi dagen med frukost på min altan ! Blev mackor, smoothie, melon och massa goda grejer ! Väldigt mysig liten tillställning som vi borde ta och göra oftare tycker jag ! Frukost är någonting man ofta missar, och slänger i sig för att sedan åka iväg.

Sedan åkte vi in till torp för att handla lite och sedan vidare till Kissleberg där vi hoppade i den nyinköpta barnpoolen som vi fyllde med vatten dagen innan så det skulle hinna bli lite varmt ! Det är någonting jag kommer att komma ihåg till vintern när man går genom snöriket; När man satt i poolen i solen med en paraplydrink i handen och två goda små damer så var sin sida !

Blev i alla fall lite chill i solen innan vi begav oss in till staden för att käka thaimat och göra oss i ordning. Efter det blev det ett besök hos någon trevlig kille som folk kände där man träffade mycket nytt och gammalt härligt folk ! Oerhört mysigt måste jag säga. Efter det skulle alla ut på krogen men det kände inte vi för så vi drog ner till Skeppsviken för att bada (en sådan liten idiotidé man får då och då efter ett antal alkoholhaltiga drycker) Där träffade vi i alla fall på två smått berusade äldre män som vägrade sluta prata så vi fick för oss att vi skulle gömma oss för dom. Upp i skogen bar det och där satt vi och kikade på dem när de pratade kärleksproblem. Så otroligt roligt, man kände sig som när man var liten igen och smög på folk ! Vilka idéer man får ibland !

Idag vaknade man och mådde som man förtjänade. Bakruset var ett faktum men efter en kycklingrulle, lite chips och fanta samt en tecknad film och en tupplur så var man på banan igen. Dagen avslutades härligt nere på Lindesnäs med en glass !

Over all en väldigt lyckad sommarkväll/dag!

Tack mina kära små vänner Helena och Sandra ! Ni är så fantastiska att ni inte kan förstå ! Så väldigt glad att jag har er !

Ha det så bra !

Tjing!


Solbad och eftermiddagsgrill!

Idag blev det åka till saxenhof med mina fina kompisar för att sola och bada! Blev en helt underbar dag och det var till och med varmt i vattnet ! Någorlunda i alla fall.. :)

väldigt fint ställe att bada på också, så dit får vi åka fler gånger!
Sedan blir det att grilla och dricka alkoholfri öl (jag körde bil) och det var en otroligt mysig kväll ! Det blev grillad fläskkarré med vitlökssmör samt bakpotatis med en underbart god grillmästarsås till ! Huur god middag som helst verkligen ! Vi blåste också upp den lilla poolen som Helena och Sandra hade köpt nu inför sommaren, så tanken är att den ska stå ute imorgon och bli varm tills vi kommer, så ska vi bada i den och dricka en öl framåt middagstid ! Gud så mysigt !

Har varit en fantastisk dag, och nu är Helena trött och lite smårosa ! Blir nog en film att somna till !

Hoppas ni haft en lika bra dag som jag !

Tjingeling !


RSS 2.0